Peperonata – saldžiarūgštis itin subalansuoto skonio pagardas su paprikomis ir pomidorais. Jį patiekti siūlay su cannellini pupelių koše, tačiau peperonata tiks ir su dešrelėmis, vištiena ar žuvimi. Peperonatą galima ir užšaldyti
Žuvies patiekalų mestro Tony Bilson receptas tik įrodo, kad pats paprasčiausias žuvies gaminimo metodas yra tiesiog pašauti ją į orkaitę ir po 20 minučių jau sėstis prie stalo! Nepamirškite pasirūpinti šviežia duona (bagete, sour dough) ypatingai skaniam padažui sudažyti!
Saikingai egzotiškas patiekalas, kurį pasigaminsite per 20 minučių!
Greitai pagaminamas kiniškas patiekalas
Indiškas dal – aromatinga ankštinių kultūrų sriuba, partiekiama su indiška duona arba ryžiais. Ši sriuba patiekiama mažomis porcijomis kaip indiško kelių patiekalų valgio dalis (pvz., mėsa, ryžiai ir dal, arba karis, ryžiai ir dal).
Improvizacija nuo Lietuvos iki Meksikos – bulvių ir cukinijų blynas su meksikietiškais priedais
Maistingi vegetariški „maltinukai”, kuriuose pirmu smuiku groja ne mėsa, bet pupelės, rikota bei kalnas kale (lapinių kopūstų).
Vienos keptuvės patiekalas, gaminamas orkaitėje
Trapioje filo tešloje įsuktas pakepintų moliūgų, kopūstų, ryžių ir fetos sūrio įdaras. Varijuoti čia galima iki soties – pradedant prieskoniais ir baigiant įdaro ingredientais.
Kaip tokį paprastą ingredientą kaip bulvės pagaminti ir patiekti karališkai.