Šiomis dienomis, apkeliavusi ko ne pusę pasaulio (mano skrydis iš Australijos į Vilnių užtruko net 43 valandas…) aš mėgaujuosi bendravimu ir susitikimais su bičiuliais Knygų Mugėje…. Jei dar neturite susiplanavę savo savaitgalio – ateikite būtinai, ir pasilabinti, ir pabūti, ir sudalyvauti mudviejų su Beata diskusijoje paskutinę Mugės dieną, sekmadienį (vasario 25) 15:00 valandą 5 salės konferencijų salėje.
Aš ir mano nuostabios bičiulės, savanoriaujančios stende, šiomis dienomis „metam svorį”, nes valgymui nelabai lieka laiko, geriam tik vandenį:)) Už tai su kokiu malonumu prisimenu vieną vakarienių, kurią gaminau dar Australijoje, prieš pat išskrendant į Lietuvą… Paskubėjau surašyt ir receptą, ir nuotraukas padaryt, kad galėčiau ir su jumis pasidalinti ypač gardžiu patiekalu.
Kitąkart kai po vakarienės liks virtų bulvių, imkit ir išsikepkite pikantiškų indiškų bulvinių vaflių! Priskaninti aromatingais prieskoniais (imbierais, česnakais, čili) tokie vafliai bus ne tik įdomėsnis brunch’as, bet ir puiki vegetariška vakarienė. Man rodos, su stikline kefyro jie turėtų kuo puikiausiai derėti:) Taip pat vaflius galite patiekti su feta sūriu, šviežių pomidorų salotomis, be marškinėlių virtais kiaušiniais (poached eggs), rūkyta lašiša, saldesniu čatniu (ar net kečiupu – saldumas čia tikrai derės!!) arba tiesiog grietine.
Šiuos blynus, beje, galima kepti nebūtinai čirvinių blynų, bet ir paprastoje keptuvėje 🙂
Print Recipe
Indiški virtų buvlių vafliai
Aromatingais prieskoniais prigardinti virtų bulvių vafliai patiks egzotiškų skonių mėgėjams. Be to, tai puikus būdas sunaudoti maisto likučius!
Sukrėskite sutrintas bulves į dubenį, ten pat sudėkite susmulkintus svogūno laiškus, tarkuotus imbierus ir česnakus, čili pipirus, kalendras, druską ir garam masala prieskonius. Išmaišykite. Supilkite į masę plaktus kiaušinius, suberkite parmezaną, sumaišykite. Pabaigoje suberkite miltus ir išmaišykite, kad neliktų gumuliukų.
Įkaitinkite čirvinių blynų keptuvę. abi keptuvės briaunas patepkite sviestu (arba aliejumi), tada dėkite apie ¼ masės į keptuvės vidurį (maždaug du kaupinus šaukštus) ir užvožę dangtį kepkite apie 4-6 minutes, kol gražiai apskrus.
Šiuos blynus galite kepti ir keptuvėje.
Pastabos
Recepto šaltinis - Sabrina Gidda, Modern South Asian Kitchen
Greta, be sūrio nebandžiau. Jis reikalingas masei surišti (ir skoniui, aišku), bet gal gautųsi ir be jo?
Greta:
Ačiū, atrodo labai skaniai. Ar gautųsi be sūrio? Gal kuo pakeisti?
Nida:
Wow, Rita, kaip gražiai poetiškai jūs čia parašėt… Išties, nuovargio buvo daug, bet jis išgaravo akimirksniu… Dabar dar ne vieną mėnesį mėgausiuosi pačiais šilčiausiais prisiminimais iš mugės ir iš tų nenusakomo mielumo pasimatymų!!!!
Rita:
Nesvarbu kad skrydis buvo maratoninis, atrodėt fantastiškai!
Tarp Vilniaus pušų ir bokštų
vaikšto knygos, supasi žodžiai,
Laisvės prospekte – tekstai laisi,necenzūruoti,
žodžiai, verti įpaminklinti:
Concordet sermo aem Vita
(Tesiderina kalba su gyvenimu)
Greta, be sūrio nebandžiau. Jis reikalingas masei surišti (ir skoniui, aišku), bet gal gautųsi ir be jo?
Ačiū, atrodo labai skaniai. Ar gautųsi be sūrio? Gal kuo pakeisti?
Wow, Rita, kaip gražiai poetiškai jūs čia parašėt… Išties, nuovargio buvo daug, bet jis išgaravo akimirksniu… Dabar dar ne vieną mėnesį mėgausiuosi pačiais šilčiausiais prisiminimais iš mugės ir iš tų nenusakomo mielumo pasimatymų!!!!
Nesvarbu kad skrydis buvo maratoninis, atrodėt fantastiškai!
Tarp Vilniaus pušų ir bokštų
vaikšto knygos, supasi žodžiai,
Laisvės prospekte – tekstai laisi,necenzūruoti,
žodžiai, verti įpaminklinti:
Concordet sermo aem Vita
(Tesiderina kalba su gyvenimu)