Ruduo turi savo spalvą ir savo… skonį. Jei jį reikėtų nusakyti, greičiausiai tai būtų moliūgų sriubos skonis. Ir nors moliūgų galima skanauti ko ne kiaurus metus, jokiam kitam sezonui moliūgų sriuba nėra taip tinkama, kaip rudeniui…
Esu tikra, kad moliūgų sriubą išvirti kiekvienas jūsų gali kad ir užrištomis akimis 🙂 Atrodo, nieko pernelyg čia ir neprigalvosi, bet va kiekvieną sezoną ima ir atsiranda vis naujas sriubos receptas išmėginimui! Kartais moliūgų sriubą „nauja” padaro koks nors įdomesnis priedas – fetos sūris, miso pasta, kokosų pienas… Kartais tereikia įmantresnių pabarstų (sėklų, riešutų, krutonų…), ir ta sriuba pražysta naujais atspalviais.
Šis receptas turi keletą naujų detalių, kurie įprastą moliūgų sriubą pavers ypatinga: Indija kvepiantys šildantys prieskoniai, gaivios apelsinų sultys, ir galiausia,- ypatingi sėklų pabarstai. Kviečiu išbandyti!
Print Recipe
Indiška moliūgų sriuba
Visiems indiškos virtuvės fanams - šildanti trinta moliūgų sriuba su išraiškingais prieskoniais ir traškiais sėklų pabarstais
Įkaitinkite orkaitę iki 190C. Nedidelę kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
Moliūgus supjaustykite riekelėmis (gali būti su žieve), patepkite trupučiu aliejaus (nebūtina) ir pašaukite kepti, kol moliūgai suminkštės. Kepimo laikas priklausys nuo moliūgo rūšies ir nuo riekių storio, tačiau neleiskite moliūgams apskrusti, antraip sriubos spalva bus mažiau skaisti. Nebūtina kepti tol, kol moliūgai visškai suminkštės - verdant jie pabaigs troškintis kiek reikės.
Puode storu dugnu įkaitinkite aliejų ir suberkite supjaustytus svogūnus, česnakus ir imbierus, įberkite apie ½ šaukštelio druskos ir kepinkite maišydami, kol svogūnai lengvai karamelizuosis, tačiau nespės paruduoti. Suberkite garam masala prieskonius, ciberžoles, kajeno pipirus, dar minutę pakepinkite, kol prieskoniai paskleis aromatą, tada supilkite sultinį ir užvirinkite.
Į puodą sudėkite ir keptus moliūgus (prieš tai nulupę žievę), sumažinkite kaitrą ir patroškinkite apie 10-15 minučių, arba kol moliūgai bus visiškai minkšti. Sriubą sutrinkite blenderiu, vėl supilkite į puodą, įpilkite kokosų pieno ir pakaitinkite, jei sriuba pernelyg tiršta, įpilkite papildomai vandens. Pabaigoje supilkite šviežiai spaustas apelsinų sultis, ir sriubos jau neužvirinkite. Paragaukite, ar netrūksta druskos, saldumo (galite įpilti 1-2 šaukštus klevų sirupo). Patiekite pabarstę pabarstais, pašlakstę kokosų pienu ir pabarstę šviežiomis kalendromis.
Kol sriuba verda, pasiruoškite pabarstus: mažoje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir suberkite moliūgų sėklas bei prieskonius (galite rinktis savo prieskonių mišinį, nebūtinai tokį, kokį surašiau aš). Atidžiai stebėkite, kad nesudegintumėte - prieskoniai ir sėklos karštuose riebaluose apskrus labai greitai. Nukelkite nuo ugnies ir dar karštu mišiniu pagardinkite sriubą prieš patiekiant.
Be galo džiaugiuosi!!!
Nuostabi sriuba rudeniui! Dėkui už dar vieną puikų receptą.