Ką veikti niūrų lapkričio pabaigos savaitgalį? Turiu jums pasiūlymą – kepkite imbierinius sausainius ir pasigaminkite savo imbierinį Advento Kalendorių!!
Mano vaikai jau suaugę, anūkų dar neturiu, ir vis kasmet pagalvoju, kad gerai būtų kokius imbierinius grožius namuose pasigaminti… Tik negi imsi ir klijuosi namelius, suaugęs būdamas?:) Bet šiemet spjoviau į kompleksus ir nusprendžiau, kad net jei savo mažų vaikų neturiu, tai turiu gi draugių, kurios tokius mažus vaikus turi:) Tad kodėl gi joms nepadarius staigmenos?:)
Todėl kai jau imbierinės dovanos išdovanotos ir siurprizo nesugadinsiu, galiu šiuo projektu pasidalinti ir su jumis! Net neabejoju, kad tai bus pats geriausias meditacijos seansas, maišant tešlą, spaudžiant formele sausainių žvaigždutes, ir galiausiai raitant skaičius cukraus glajumi… Pasigaminkite tokių kalendorių keletą – jūs net neįsivaizduojate, kaip apsidžiaugs koks nors draugų, paskendusių iki ausų darbuose, mažylis!!
Advento kalendoriaus žvaigždutes galite sukabinti at sausos šakos, parsineštos iš miško, arba tiesiog suverti ant ilgos juostelės ir pasikabinti kaip namų dekoraciją! Net neabejoju, kad šiame procese mielai sudalyvaus ir patys mažiausi pagalbininkai:)
Imbierinis Advento Kalendorius
2 komplektai
Imbierinėms žvaigždutėms:
- 125g minkšto sviesto, supjaustyto gabalėliais
- 1/2 stiklinės (90g) rudojo cukraus
- 2/3 stiklinės (230g) auksinio sirupo
- 2,5 stiklinės (375g) miltų
- 1 šaukštelis valgomosios sodos
- 2 šaukšteliai malto imbiero
Cukriniam glajui:
- 1,5 stiklinės (240g) cukraus pudros
- 1 kiaušinio baltymas
Sviestą ir cukrų sudėkite į elektrinio maišytuvo indą ir gerai išsukite (apie 12 min), kol masė taps puri, šviesi ir kreminės konsistencijos. Nugramdykite nuo kraštų sviesto masę, supilkite sirupą, miltus, sodą ir imbierą, ir dar maišykite, kol gausite tolygios konsistencijos minkštą tešlą. Suformuokite iš tešlos plokščią diską, suvyniokite jį į maistinę plėvelę, ir padėkite į šaldytuvą mažiausia pusvalandžiui (geriausia – visai nakčiai).
Įkaitinkite orkaitę iki 140C. Iškočiokite tešlą tarp dviejų pergamento popieriaus lapų iki 5mm plonumo. Dar kartą padėkite į šaldytuvą, kad sukietėtų. Formele išpjaukite žvaigždutes (teks kelis kartus tešlą iškočioti per naują, kad gautųsi naujos žvaigždutės), sudėkite į kepimo skardą, išklotą pergamentiniu popieriumi. Naudodami 6mm konditerinį aplvaų antgalį padarykite skylutes kiekvienoje žvaigždutėje. Kepkite apie 18-20min., kol sausainiai bus sausi, gražiai paruduos. Leiskite sausainiams pilnai atvėsti kepimo skardoje.
Pasigaminkite cukraus glajų: nedideliame dubenėlyje gerai išsukite cukraus pudrą kartu su kaiušinio baltymu. Sukrėskite masę į konditerinę rankovę su įtaisytu 2mm apvaliu atngaliu (arba tiesiog suverskite masę į tvirtesnio celofano maišelį ir prakirpkite labai mažą skylutę kampelyje), ir apveskite žvaigždučių rėmielius bei užrašykite skaičius nuo 1 iki 25. Palaukite, kol glajus pilnai išdžius ir sukietės.
Receptas ir idėja: Donna Hay
Pingback: Keptų moliūgų ir speltų salotos su granatais ir halloumi sūriu – Nidos receptai
As naudoju Backpulver arba Backin.
Gero sekmadienio.
Ačiū:) Tai jums skanaus švenčių laukimo:)
Mieloji, aš labai pagerbta gavusi iš tavęs TOKIĄ gražią dovaną. Mažylės sužavėtos. Siunčiam daug apkabinimų švelnių.
Ne, Ligita, pats paprasčiausias auksinis sirupas (Golden syrup), Dansuger gamybos, lietuviškas, visuose prekybos centruose šalia cukraus parduodamas, buteliuose!! Gal neatkreipėte dėmesio!!
Kokia šauni idėja! Kas yra auksinis sirupas? Klevų?
Lina, labai sunku patikėti, kad Vokietijoje nėra sodos (baking soda), nes tai visiškai tipinis kepinių ingredientas. Na, bet jei taip sakot, vadinasi nėra:) Tuomet pakeiskite kokiais 2 šaukšteliais kepimo miltelių, turėtų būti OK. Tik paprastais, be šafrano… Apskritai pirmąkart girdžiu, kad kepimo milteliai su šafranu būtų sumaišyti…
Sodos neturiu, nemaciau kur Vokietijoje pirkti. O kepimo milteliai su Safranu tiktu? Ir kiek ju tada deti, vietije sodos?
Aciu