Aprašymas
Trapūs ir traškūs itališki sausainiai su migdolais
Ingredientai
- 2 kiaušiniai
- 100g cukraus (originaliame recepte 140g)
- 340g self rising miltų*
- 80g sviesto, kambario temperatūros
- 40g razinų, išmirkytų bent porą valandų rome arba brendyje
- 25g migdolų, paskrudintų ir sumaltų, plius dar 30 vnt papuošimui
- 25g lazdyno riešutų, paskrudintų ir sumaltų
- 25g graikinių riešutų, paskrudintų ir sumaltų
- 1 šaukštas stiprios espresso kavos (atvėsintos)
Instrukcijos
- Įkaitinkite orkaitę iki 150C (su apipūtimu). Dvi kepimo skardas išklokite kepimo popieriumi
- Virtuviniu kombainu (su įtaisytu mentelės įrankiu) išsukite kiaušinius su cukrumi ir žiupsniu druskos. Suberkite miltus ir toliau sukite, kol masė taps tarsi šlapias smėlis. Sudėkite sviestą ir išsukite, kol visi ingredientai susijungs. Suberkite razinas su skysčiu, kuriame jos mirko (jei to skysčio liko) ir maltus riešutus, įpilkite šaukštą kavos. Vėl išsukite, kol masė susimaišys (jei matote, kad masė pernelyg skysta ir bus sudėtinga dormuoti sausainius rankomis, įberkite dar kelis šaukštus miltų).
- Rankomis suformuokite graikinio riešuto dydžio apvalius tešlos rutuliukus ir sudėliokite į paruoštas skardas, palikdami didelius atstumus tarp sausainių (jie kepant plėsis). Kiekvieną rutuliuką truputį paspauskite, kad paplokštėtų, į centrą įspauskite po migdolą.
- Kepkite orkaitėje apie 20-25 minutes, arba kol gražiai paruduos. Palaukite, kol šiek tiek pravės, tada sudėliokite ant grotelių ir palikite pilnai ataušti.
- Laikykite sandariai užsidarančioje dėžutėje arba užšaldykite.
Pastabos
*self rising miltus galite susimaišyti ir patys: 100g kvietinių miltų gerai sumaišykite su 1 šaukšteliu kepimo miltelių
- Paruošimo laikas: 15 min
- Gaminimo laikas: 25 min
- Kategorija: Skaniukai
- Metodas: Orkaitė
- Virtuvė: Italijos