Pradėsiu nuo prisipažinimo… Žinokit, mūsų namuose PRIVALOMAI visada būna sausainių. Yra tiems sausainiams speciali spintelė, toje spintelėje – specialus kampelis, kuriame stovi speciali sausainiams skirta dėžutė. Pastaruoju metu, tiesa, tame kampelyje yra net dvi dėžutės, nes D mėgsta gingerbread cookies (tokie per vidurį tarp ANZAC ir meduolių), o aš mėgstu (dažniausiai) biskočius. Mes nevalgom, nepagalvokit, tų sausainių kilogramais, bet prie kavos puodelio kas rytą…. na būtinai turi būti tas vienas sausainis. Geriausia – traškus ir trapus, ne pernelyg saldus…

Tų sausainių tiekimu (man visiškai nediriguojant) užsiima mano vyras. Jis užperka jų į priekį, kad tik nenutiktų taip, jog prabundi vieną rytą ir sausanių nebėr…. Turi jis atradęs vieną kepyklėlę Kanberoje, ir vis papildo atsargas. Merginos toje kepyklėlėje jau jį iš tolo pažįsta… Kur gi ne, jei kada nebūtų D mėgstamų gingerbread cookies, jis turbūt neišeitų iš patalpos ir lauktų, kol iškeps…
Bet aš anąkart jau paprašiau, kad (bent jau man) sausainių D daugiau nepirktų. Nes aš neturiu progos sausainių išsikepti pati!! Jei nekepu pati, tai nereiškia, kad nevalgau, tik reiškia, kad sausainių receptais nesidalinu su jumis 🙂

Taigi, po ilgos pertraukos, kai jau tame specialiame spintelės kampelyje pamačiau besibaigiančius biskočius, pasiraitojau rankoves ir puoliau minkyti tešlą. (Čia taip poetiškai parašiau, iš tikrųjų, nei man rankovių raitotis reikėjo, nei tešlos minkyti, nes viską padarė virtuvinis kombainas).
Sausainiai šįkart – itališki. Juos italai vadina Biscotti del Pescatore (žvejų sausainiai), bet nieko, ničnieko su žvejais nei žuvimis jie neturi… Verčiau riešutais ir razinomis paskaninti „žvejų” sausainiai sufleruoja, jog jie išbūti gali ilgai ir bet kokiomis sąlygomis (net žvejų pasiimti į jūras vandenynus :)).

Nepažadu, kad pas mus jie labai ilgai išstovės, bet net jei kažkaip „pamirščiau” apie jų buvimą spintelėje, trapūs sausaniai, pamirkyti į karštą kavą ar arbatą, skanūs bus kad ir po poros savaičių…

Itališki sausainiai Biscotti del Pescatore
Itališki sausainiai Biscotti del Pescatore
arbata ir sausainis
Kasdien ryte su puodeliu kavos ar arbatos privaloma suvalgyti po sausainį 🙂
Spausdinti
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Itališki sausainiai su migdolais

Itališki sausainiai Biscotti del Pescatore


5 žvaigždės 4 žvaigždės 3 žvaigždės 2 žvaigždės 1 žvaigždė

5 from 1 review

  • Autorius: ADRIATICO by Paola Bacchina
  • Užtruks: 40 min
  • Kiekis: 30 vnt 1x

Aprašymas

Trapūs ir traškūs itališki sausainiai su migdolais


Ingredientai

 
  • 2 kiaušiniai
  • 100g cukraus (originaliame recepte 140g)
  • 340g self rising miltų*
  • 80g sviesto, kambario temperatūros
  • 40g razinų, išmirkytų bent porą valandų rome arba brendyje
  • 25g migdolų, paskrudintų ir sumaltų, plius dar 30 vnt papuošimui
  • 25g lazdyno riešutų, paskrudintų ir sumaltų
  • 25g graikinių riešutų, paskrudintų ir sumaltų
  • 1 šaukštas stiprios espresso kavos (atvėsintos)

Instrukcijos

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 150C (su apipūtimu). Dvi kepimo skardas išklokite kepimo popieriumi
  2. Virtuviniu kombainu (su įtaisytu mentelės įrankiu) išsukite kiaušinius su cukrumi ir žiupsniu druskos. Suberkite miltus ir toliau sukite, kol masė taps tarsi šlapias smėlis. Sudėkite sviestą ir išsukite, kol visi ingredientai susijungs. Suberkite razinas su skysčiu, kuriame jos mirko (jei to skysčio liko) ir maltus riešutus, įpilkite šaukštą kavos. Vėl išsukite, kol masė susimaišys (jei matote, kad masė pernelyg skysta ir bus sudėtinga dormuoti sausainius rankomis, įberkite dar kelis šaukštus miltų).
  3. Rankomis suformuokite graikinio riešuto dydžio apvalius tešlos rutuliukus ir sudėliokite į paruoštas skardas, palikdami didelius atstumus tarp sausainių (jie kepant plėsis). Kiekvieną rutuliuką truputį paspauskite, kad paplokštėtų, į centrą įspauskite po migdolą.
  4. Kepkite orkaitėje apie 20-25 minutes, arba kol gražiai paruduos. Palaukite, kol šiek tiek pravės, tada sudėliokite ant grotelių ir palikite pilnai ataušti.
  5. Laikykite sandariai užsidarančioje dėžutėje arba užšaldykite.

Pastabos

*self rising miltus galite susimaišyti ir patys: 100g kvietinių miltų gerai sumaišykite su 1 šaukšteliu kepimo miltelių

  • Paruošimo laikas: 15 min
  • Gaminimo laikas: 25 min
  • Kategorija: Skaniukai
  • Metodas: Orkaitė
  • Virtuvė: Italijos

Komentarų apie "„Ilgai grojantys” itališki sausainiai": 2

  1. Nida Degutienė:

    Ačiū, kad užsukote:) Ir tikiuosi, kad sausainiai patiks 🙂

  2. Edita Martinaityte:

    Labai gerai atrodo, šiandien šeštadienis, kepsiu 😁 nors užėjau tik pažiūrėti ką ruošti pietums 🤣 ačiū Nida 💖

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto reitingas 5 žvaigždės 4 žvaigždės 3 žvaigždės 2 žvaigždės 1 žvaigždė