Aprašymas
Aromatingi Velykiniai sausainiai, įkvėpti garsiųjų Hot Cross Buns.
Ingredientai
- 160g šalto sviesto, supjaustyto gabalėliais
- 260g miltų
- 1 šaukštelis kepimo miltelių
- ½ šaukštelio druskos
- 100g rudojo cukraus
- 1/2 šaukštelio malto cinamono
- 1/4 šaukštelio maltų kvapiųjų pipirų
- 1/4 šaukštelio nutarkuoto muškato riešuto
- 1 šaukštas labai šalto vandens
Kryžiui
- 120g cukraus pudros
- 1 šaukštas citrinų sulčių
Instrukcijos
Visus išvardintus sausainių tešlai skirtus ingredientus sudėkite į elektrinio smulkintuvo indą (su S formos peiliu) ir kapokite, kol masė pavirs šlapiais trupiniais (jei trupiniai net nemėgina lipdytis, įpilkite dar kelis lašus vandens, tik nepadauginkite). Išberkite viską ant darbastalio ir suminkykite vientisą tešlą, suplokite į diską, įsukite į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą bent valandai (galite ir pernakt).
Įkaitinkite orkaitę iki 180C. Dvi kepimo skardas išklokite kepimo popieriumi.
Tešlą padalinkite pusiau (taip bus lengviau kočioti) ir iškočiokite ploną tešlos lakštą (3-5mm). Iš jo 5cm diametro formele išspauskite apvalius skrituliukus ir sudėkite į skardą, palikdami apie 2-3cm tarpus. Tešlos likučius vėl iš naujo iškočiokite kitiems sausainiams suformuoti.
Kepkite sausainius apie 10-12 minučių, arba kol išsausės ir lengvai apskrus. Išimkite iš orkaitės ir pilnai atvėsinkite ant grotelių.
Sumaišykite cukraus pudrą su citrinų sultimis, kol gausite tirštą baltą tyrelę (kiekius gali tekti priderinti, čia nurodyti apytiksliai). Ją supilkite į mažą konditerinį maišelį (jei turite, įtaisykite 2mm plonumo antgalį, jei ne – galite naudoti paprastą šaldymui skirtą maišelį, nukirpkite maišelio kamputį, kad gautumėte apie 2mm dydžio skylutę). Šia mase nupieškite ant kiekvieno atvėsusio sausainio po kryžių ir palikite sustingti.
Pastabos
Recepto šaltinis – žurnalas „Delicious” (Australija)
- Paruošimo laikas: 10 min
- Gaminimo laikas: 10 min
- Kategorija: Skaniukai
- Metodas: Orkaitė
- Virtuvė: Australijos