Spausdinti
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Home made hot cross buns

Hot cross buns: bandelės su kryžiumi


5 žvaigždės 4 žvaigždės 3 žvaigždės 2 žvaigždės 1 žvaigždė

Atsiliepimų nėra

  • Autorius: Nida Degutienė
  • Kiekis: 12 vnt 1x

Aprašymas

Trdicinės prieskoniais prigardintos bandelės, kepamos Didįjį Pentkadienį, prieš Velykas. Skaniausios dar šiltos, arba paskrudintos, su sviestu


Ingredientai

 

Bandelėms

  • 1 šaukštas sausų mielių
  • 75 g kokosų palmių cukraus ((½ stiklinės))
  • 375 ml pieno (šilto (1+½ stiklinės))
  • 300 g kvietinių miltų
  • 300 g viso grūdo kvietinių miltų
  • žiupsnelis druskos
  • 2 šaukšteliai cinamono
  • 60 ml Alyvuogių aliejaus ((¼ stiklinės))
  • 1 kiaušinis
  • 1+½ stiklinės džiovintų spanguolių
  • 2 šaukštai nutarkuotos apelsino žievelės

Kryžiui

  • ½ stiklinės miltų
  • ½ stiklinės vandens

Glajui

  • ½ stiklinės klevų sirupo ((125ml))
  • ¼ stiklinės šviežiai spaustų apelsinų sulčių ((60 ml))

Instrukcijos

  1. Į dubenį suberkite mieles, 2 šaukštus cukraus ir užpilkite pašildytu (iki 40C) pienu. Išmaišykite ir palikite 5 minutes, kad masė suputotų, mielės pradėtų veikti.
  2. Sudėkite į didelį dubenį miltus, druską, cinamoną, įpilkite aliejų, įmuškite kiaušinį, suberkite likusį cukrų, sumaišykite. Dalimis supilkite mielių mišinį ir gerai viską suminkykite, kol gausite elastingą tešlą (6-8 minutes). Pabaigoje sudėkite apelsino žieveles ir džiovintas spanguoles ir dar kelias minutes viską išsukite.
  3. Dubenį su tešla uždenkite ir palikite šiltoje vietoje pakilti (apie 1 valandai, arba kol tešlos tūris padvigubės).
  4. Pasiruoškite kvardatinę kepimo skardą (22x22cm). Išklokite pergamentiniu popieriumi.
    Padalinkite tešlą į 12 lygių dalių. Iš kiekvienos dalies suformuokite po kamuoliuką ir dėkite vieną šalia kito į paruoštą kepimo skardą. Uždenkite šveriu drėgnu rankšluostėliu ir palikite šiltai, kad pakiltų antrąkart (apie 40-60 min).
  5. Įkaitinkite orkaitę iki 200C.
    Pasiruoškite kryžiaus masę: sumaišykite miltus ir vandenį. Šią masę supilkite į konditerinį maišelį arba į paprastą celofaninį maišelį ir prakirpkite kampelį. Spausdami maišelį brėžkite tiesias linijas per bandelių centrą, nubrėždami kryžių.
    Pašaukite kepti, kepkite apie 35-40 min.
  6. Kol bandelės kepa, paruoškite glazūrą: į mažą puodą supilkite klevų sirupą ir apelsinų sultis, kaitinkite apie 5 minutes, arba kol masė sutirštės iki sirupo konsistencijos.
  7. Išimkite iškepusias bandeles iš orkaitės, ir kol karštos, patepkite sirupu. Palikite apdžiūti ir šiek tiek pravėsti.
    Patiekite šitlas, su sviestu

Pastabos

Recepto šaltinis – Donna Hay

  • Kategorija: Desertai, Užkandžiai
  • Virtuvė: Australijos, Britų