Na koks gi savaitgalio rytas be lėkštės blynų, jūs man pasakykit?? Kad ir kiek metų juos valgyčiau, nepamenu kad būtų pabodę… Visokiomis formomis, visokiomis aplinkybėmis, visokiu oru, ir visais sezonais… Tačiau vasaros savaitgaliai ir blynai yra neatskiriamas duetas. Nežinau kas sugalvojo pirmasis kepti blynus, tačiau man rodos, kad blynai, kaip patiekalas, turėjo gimti tada, kai gamta dovanojo šviežias uogas ir saulės spindulius.
Būtų įdomu sužinoti kokie jūsų megstamiausi blynai? Mano vaikystės blynai labiau panašėjo į saldų omletą, nes į tešlą mama nepagailėdavo naminių kiaušinių, o miltų ten buvo gal vienas-du šaukštai… Iškepti per visą keptuvę, jie išsipūsdavo, o atsidūrę lėkštėje iškart subliūkšdavo:) Bet skonis visada buvo vienodai nuostabus. Kas rytą tokius galėjau valgyti, ir jie nepabodo. Įdomiausia tai, kad pati sau niekada tokių blynų nekepu – tai mano mamos „receptas” ir išskirtinis vaikystės namų skonis:) Aš sau namuose kepu blynus gana dažnai, o mano top 3 tikrai yra lietiniai su įdarais,varškėčiai, ir dar kokie nors su vaisiais/daržovėmis (pvz., obuoliais arba moliūgais, cukinijomis). Bet lyg visas įmanomas blynų versijas būsiu ir įtraukusi į šį trumpą sąrašą?:)
Oi ne, dar yra Blynau Ypatingieji:) Štai tokie, kokių receptą rasite žemiau. Purūs ir švelniai lengvi, su grikių ir migdolų miltais, be pridėtinio cukraus ir su kalnu šviežių braškių… Na ir parodykite man žmogų, kuris liktų abejingas štai tokiai spalvingų pusryčių porcijai?:)
Print Recipe
Grikių miltų ir kefyro blynai
Blynai be glitimo ir be pridėtinio rafinuoto cukraus, minkšti, purūs ir lengvi. Idealiems vasaros pusryčiams, kai aplink kalnai uogų ir vaisių. Tik gamindami būtinai leiskite užmaišytai tešlai pabrinkti bent pusvlandį. šiame recepte ši taisyklė ypač svarbi.
Dubenyje sumaišykite grikių ir migdolų miltus. Į blenderio indą sudėkite bananą, kiaušinį, kefyrą, vanilę, medų ir kokosų aliejų. Suplakite. Tada suberkite sausus ingredientus ir dar plakite, kol masė bus vienalytė ir glotni. Palikite pabrinkti 30 minučių (svarbu!).
Keptuvėje nepridegančiu dugnu įkaitinkite šaukštelį kokosų aliejaus ir suformuokite blynelius iš maždaug 2 šaukštų tešlos. Leiskite jiems kepti apie 2 minutes, tik tada apverskite ir kepkite iš kitos pusės. Taip sukepkite visą tešlos masę.
Patiekite su sezono uogomis, galite pašlakstyti medumi arba klevų sirupu.
Pastabos
Ruošiant šių blynelių tešlą, jums labai pasitarnaus blenderis - tiesiog galite viską supilti į indą ir minutę plakti ant aukštų apsukų.
Patariu jokiais būdais nepraleisti tešlos brinkinimo laiko (30 min) - šis žingsnis būtinas, jei norite gero rezultato.
Vaida, mėginkit gal su avižiniais.
O kuo būtų galima pakeisti Grikių miltus? Jų kaip tik neturiu bet turiu aviziniu, kokosų miltų, taip pat paprastu kvietinių
Sėkmės, Eugenija! Gerai, kad dabar jau yra būdų maitintis patiekalais be glitimo…
Ačiū už receptus.jie mums labai reikalingi kadangi anūkyte netoleruoja glitimo.t.p krakmolo.