Būna tokių dienų, kai maisto reikia greitai. Kai nėra laiko ilgai terliotis ar laukt, kol iškeps patiekalas, kai valgyti norisi čia ir dabar. Ir valgyti skaniai, ne bet kaip:) Tokiais atvejais gelbsti taip vadinami patiekalai-greitukai, su kuriais galima nukirsti labai daug kampų:)
Jei kartais įsigijote laukinės lašišos (nesvarbu, kuprės ar ketos), išsifiletavot, ir pasidėjot į šaldytuvą gabalėlį kokiam vakarui, čiupkit tą lašišą nieko nedelsdami, griebkit pirkto tailandietiško kario pakelį (šito gėrio patartina turėti kur nors stalčiuje tokioms dienoms kaip ši, kai reikia kažko skanaus ir greitai:)), traukit iš spintelės indelį konservuoto kokosų pieno, ir jei dar turite špinatų (arba šparaginių pupelių, cukinijų ar dar kokių daržovių) – praktiškai jūs pasiruošę kulinarinei kelionei į egzotiškąjį Tailandą!
Pažadu – tik 10 minučių. Tiek jums prireiks vakarienei paruošti. Pradėkite gal nuo ryžių, jie taip greit nespės išvirti, kaip greitai pasigamins jūsų karis. Skanaus!
Laikas | 10 min |
Porcijos |
asm
|
- 1 šaukštas aliejaus augalinio
- 1 šaukštas kario pastos Tailandietiško, pirkto, žalio arba raudono
- 1 svogūnas supjaustytas
- 250 ml kokosų pieno
- ½ kg lašišos filė, supjaustytos gabalėliais
- 200 g špinatų lapų
- kalendrų patiekimui
- ryžių virtų, patiekimui
Ingredientai
|
|
- Puode arba gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų, įdėkite kario pastos (dėkite pagal skonį, kiekis nurodytas orientacinis), išmaišykite, tada sudėkite svogūnus ir pakepinkite apie 3-5 minutes, kol jie visiškai suminkštės. Supilkite kokosų pieną ir užvirinkite iki švelnaus virimo. Sudėkite lašišą, ir pavirinkite 3-4 minutes. Sudėkite špinatų lapus ir dar pakaitinkite apie 1 min., kol špinatai suglebs. Patiekite su ryžiais ir kalendrų lapeliais, pagardinkite laimo sultimis ir žuvų padažu (Fiish sauce), jei trūksta stipresnio skonio.
Šiame recepte vietoje špinatų lapų galite naudoti kitas daržoves - šparagines pupeles, šparagus, cukinijas.... Jas dėkite kartu su lašiša.
Ačiū, Agne:)
Tobulas receptas!!! Mažai ingridientų, greitai paruošiamas, skonis nerealus, sušildantis žvarbų rudens vakarą! Ačiū!
Be odos
O lašiša su oda ar be?
Pingback: Grilyje kepta kuprė su granatų glazūra ir jogurtiniu padažu – Nidos receptai
Labai džiaugiuosi, Tina. Mano vyrui šis irgi labai patinka, nors kokosų pienas tikrai nėra jo pirmas pasirinkimas:)
Viktorija, žalia lašiša, jei reikia minutės, kad išvirtų karštame karyje.
Nuostabaus skonio patiekalas. Iš vyro sulaukiau daug komplimentų. Ir dar toks lengvas,greitas paruošimas. 10 balų.
Sveiki, ar lašiša filė iškepta ar žalia?
Lina, vištienos karis yra gėris, panašiai gaminamas. Bet už poros dienų įkelsiu į blog’ą receptą kaip tuos likučius panaudoti tokiems fainiems paplotėliams (darau projektą apie tai, kaip likučius sunaudoti, ir kaip tik nauudosiu curry pastą).
Fantastiškas patiekalas. Išbandyta. Ačiū. Gal duotumėt keletą užuominų, kur dar panaudoti kario pastą? Atsidariau pakuotę, reikia per mėnesį sunaudoti
Ačiū, Neringa:) Visas gėris – paprastume, tiesa?:)
Dievų maistas. Dėkui už receptą
Pingback: Laukinė lašiša keta ir kuprė: viskas ką reikia žinoti ir ką gaminti – Nidos receptai