Šokoladinių desertų negali būti per daug. Pastebėjau, kad su amžiumi aš vis dažniau ranką tiesiu būtent link šokoladinių skanėstų. Ypač tų, nesaldžių, sodrių, skirtų subrendusiems ragautojams ir subtilių skonių mėgėjams 🙂 Desertai man visuomet patiko, nesupraskite manęs klaidingai, tačiau dabar jei jau sau leidžiu pasilepinti, tai verčiau tebūnie tai mažas gabalėlis kažko šokoladinio, skirto suaugusiems:) 

Šis šokoladinis torčiukasn(braunis) gali būti iškeptas kaip vienas nedidelis kepinys kokiems 4-5 žmonėms, arba dar geriau, jį galite iškepti mažytėse 10cm skersmens formelėse (arba tokio dydžio konditeriniuose žieduose). Ar įsivaizduojate kaip smagu kiekvienam smaližiui gauti po savo nuosavą, kad ir nedidelį torčiuką? Ir su niekuo juo dalintis nereikia – galima mėgautis iki alpulio, ypač užsitepant tirštu šokolado kremu (ganašu) ir dar pasigardinant ledais, jei kartais saldi nuodėmė dar nepakankama 🙂 

Neprireiks čia nei kokių sudėtingų ingredientų, nei kokių ultra mandrų gaminimo technikų… Tik susimildami, naudokite tikrai gerą šokoladą, kuris savo sudėtyje turi bent jau 70% kakavos… Man skaniausias – kartusis šokoladas, tad saldumo kai kam čia gali net ir pristigti:)

chocolate and raspberry cake sliced
Greitas ir paprastas šokolado ir aviečių torčiukas
Chocolate ganashe in a copper bowl
Šokoladas ir… šokolado kremas yra geriausias pasaulje duetas
šokolado ir aviečių pyragas, supjaustyats
Užuot kepę vieną, galite iškepti keturis mažyčius pyragus
avietes lėkštelėje patiektos su šokoladiniu pyragu
Avietės yra labai geros šokolado draugės
Print Recipe
Šokoladinis braunis su avietėmis
Greitai ir nesudėtingai pagaminamas nesaldus šokoladinis kepinys su avietėmis ir šokolado padažu
Course Desertai
Virtuvė Lietuvos
Raktažodis tortai, avietės
Porcijos
asm
Ingredientai
Šokoladiniam brauniui
Šokolado kremui (ganache)
Course Desertai
Virtuvė Lietuvos
Raktažodis tortai, avietės
Porcijos
asm
Ingredientai
Šokoladiniam brauniui
Šokolado kremui (ganache)
Procesas
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 150C. Pasiruoškite 4 konditerinius žiedus po 10cm arba vieną didesnę kepimo formą (20-23cm). Išklokite dugną kepimo popieriumi.
  2. Į nedidelį puodą sudėkite šokoladą, sviestą, cukrų, grietinėlę, užkaiskite ant labai mažos ugnies ir nuolat maišydami kaitinkite, kol šokoladas pilnai išsilydys ir cukrus ištirps. Atidėkite į šalį šiek tiek pravėsti. Įmuškite kiaušinius, suberkite (persijotus) miltus ir šaukštu išmaišykite, tik kol susijungs ingredientai. Sukrėskite masę į kepimo formas (ar vieną didesnę), ant viršaus sudėliokite avietes. Kepkite 35-40 min., arba kol masė sutvirtės.
  3. Kol braunis kepa, pasigaminkite šokolado padažą (ganache) - sudėkite šokolado gabalėlius į nedidelį puodą, supilkite grietinėlę ir kaitinkite ant mažos ugnies maišydami kol šokoladas ištirps ir masė taps kremiška, žvilganti

  1. Nida:

    Juste, teorišai pataisyti įmanoma (rašau teoriškai, nes nežinau kokiu laipsniu perkaitinote). Pamėginkite labai švelniai pašildyti savo perkaitintą masę (geriausia, jei virš puodo su trupučiu verdančio vandens, tik kad tas indas su ganašu neliestų vandens, o vien gautų kaitros iš garų), ir kai masė bus minkšta, maišome, įpilkite šlakelį kambario temperatūros pieno (ne grietinėlės!), nuolat maišant. Tačiau jei nesigaus pataisyti, tuomet siūlau kepti kokį nors marmurinį keksą, kuriame galėsite paslėpti ir sunaudoti šią mažą nesėkmę:)

  2. Juste:

    Nida, sakykit, ar įmanoma pataisyti ganasa man rods busiu perkaitinus?:(

  3. Nida:

    Saule, atsiprašau, jei neaiškiai surašiau receptą. Ganache yra tik tepamas ant viršaus, ar tiesiog šaukšteliu kabinamas valgant torčiuką. Tikrai kepti nereikia, tai tarsi šokoladinis padažas. Žinau, to šokolado čia tikrai per akis, bet šokoladomanams jo turbūt niekada nebus per daug:)

  4. Saulė:

    Labai patraukliai atrodantis desertas, iš karto pabandžiau, bet pabaiga neaiški – ganache užpylus nekepamas?

  5. Nida:

    Indre, grietinėlės reikės tiek pat. Ji labiau dėl konsistencijos, kad padažas būtų padažiškas 🙂

  6. Indrė:

    Koks super paprastas, bet tikrai nepaprastas receptas, ačiū.
    Nida, sakykit, jei šokoladas truputį mažesnės procentuotės, padažui tikriausiai mažiau grietinėlės reiktų?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.