Dievinu saulėtus rytus!! Nors miegant naktį saulė nešviečia, žmogus saulėtą rytą jau atsikeli su įkrautomis baterijomis…:) Nuotaika puiki, energija veržiasi per kraštus.
Saulėtą rytą norisi saulėtų pusryčių – spalvotų, lengvų, skanių. Man labai patinka pusryčių meniu Tel Avivo kavinėse – žmonės čia mėgsta pusryčiauti mieste. Mėgsta susitikti su draugais, perskaityti laikraštį arba naujienas iPade, surūkyti cigaretę, arba tiesiog paspoksoti į prošal pėdinančius praeivius. Žmonės čia kažkodėl neskuba, tarsi mėgaujasi kiekviena minute…
Jei pusryčiauju kavinėje, mėgstu užsisakyti granolą. Paprastai gamintą „namuose” (savoje kavinės virtuvėje), su vaisiais ir tirštu medumi. Ir didelį puodą kavos su stora pieno putele. Kava galima mėgautis ilgai – šiltame ore ji neatvėsta:)
Namuose pagaminta granola yra daiktas, kuris VISADA stovi paruoštas mano spintelėje. Kai baigiasi viena porcija, gaminu kitą. Granolos indelį vyras pasiima į darbą, jei kartais praalktų ir norėtųsi ko nors skanaus ir maistingo, granola praverčia tada, kai pusryčiams galiu skirti vos dešimt minučių, įskaitant jų pagaminimą ir suvalgymą. Natūralus jogurtas paprastai taip pat visada paruoštas šaldytuve, tad belieka tik pasipjaustyti po ranka esančių vaisių – bananų, braškių, obuolių, mangų, papajų, persikų, kriaušių, abrikosų – ant viršaus užpilti šaltą jogurtą, pabarstyti maistinga granola su dvigubu kiekiu riešutų, ir pagardinti medumi arba klevų sirupu. Gardumėlis! Tokiais pusryčiais galima maitintis kiekvieną rytą. Kiekvieną saulėtą rytą:)
Granola
1 kg avižinių dribsnių (stambių, netrupintų) – galite naudoti mišinį įvairių dribsnių: kvietinių, ruginių, miežinių
po 1/2 puodelio riešutų: lazdynų, graikiškų, migdolų, arachisų, anakardžių (arba tik tų, kuriuos mėgstate arba turite)
po 1/2 puodelio sėklų: sezamų, linų, moliųgų, saulėgrąžų
1/2 puodelio augalinio aliejaus
1 puodelis medaus
Cinamonas, muškato riešutas (nebūtina, je nemėgstate)
Įkaitiname orkaitę iki 180C. Didelę kepimo skardą išklojame pergamentiniu popieriumi.
Dideliame dubenyje sumaišome visus birius produktus. Riešutus prieš tai lengvai patrupiname mėsai mušti plaktuku, juos subėrę į rankšluostį arba polietileno maišelį. Viską sumaišome su aliejumi ir su skystu medumi, su prieskoniais (jei naudojame).
Išberiame masę į paruoštą skardą ir pašauname į orkaitę. Kepame apie 20-25 minutes, tačiau per tą laiką 3-4 kartus maišome, nes granola linkusi labai greitai sudegti. Iškepusią atvėsiname skardoje, ir supilame į didelį indą. Laikome sausoje tamsioje vėsioje vietoje.
Pingback: maistinga košė be glitimo
Tikrai tobuli… Ir niekada neatsibosta:)
Tobuli pusryciai,mes megstam cinamonu paskaninta granola.