Aprašymas
Subalansuotas skoniais ir tekstūromis rabarbarų pyragas iš Australijos
Ingredientai
Rabarbarų įdarui:
- 800g rabarbarų stiebų
- 300ml vandens
- 250g cukraus
- ½ citrinos sulčių
- 1 vanilės ankštis, perjauta pusiau išilgai
Galetės pagrindo tešlai:
- 250g miltų
- 60g cukraus pudros
- ¼ šaukštelio druskos
- 100g sviesto, labai šalto, supjaustyto gabaliukais
- 2 kiaušinių tryniai
- 2 šaukštai ledinio vandens
Lazdyno riešutų sluoksniui:
- 100g pakepintų lazdyno riešutų
- 50g cukraus
Patepti prieš kepant:
- 1 kiaušinio baltymas, suplaktas
- 2 šaukšteliai rudojo cukraus
Instrukcijos
Pasigaminkite troškintus rabarbarus: rabarbarus supjaustykite apie 8cm ilgio gabalėliais. Didelėje gilioje keptuvėje (arba puode) sumaišykite vandenį, cukrų, citrinos sultis, vanilės ankštį, užvirinkite. Sudėkite rabarbarus ir sumažinkite kaitrą iki minimalios. Troškinkite apie 5 min., tik kol rabarbarai šiek tiek suminkštės, tačiau išlaikys savo tekstūrą (jie pabaigs kepti orkaitėje). Palikite rabarbarus sirupe pilnai atvėsti šaldytuve. Šį darbą galite atilikti iš vakaro.
Užminkykite galetės tešlą: sumaišykite miltus su cukraus pudra ir druska. Sudėkite sviesto gabaliukus ir pirštų galiukais (arba virtuviniu kombainu) sutrinkite kartu su miltais, kol masė virs drėgnais trupiniais. Įmaišykite trynius ir vandenį, užminkykite minkštą tešlą. Suformuokite iš tešlos diską, įsukite į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą bent 1 valandai (galite laikyti ir per naktį).
Riešutus ir cukrų suberkite į elektrinį blenderį ir sukapokite iki stambių trupinių. Atidėkite į šalį kol prireiks.
Įkaitinkite orkaitę iki 200C (su apipūtimo f-ja).
Tešlą iškočiokite tarp dviejų kepimo popieriaus lakštų į maždaug 36-40 cm diametro apskritimą. Pabarstykite riešutų trupiniais, palikdami apie 3-4cm kraštelius. Nupilkite rabarbarų sirupą (jo prireiks patiekimui), o pačius rabarbarus sudėliokite ant riešutų sluoksnio. Užlenkite tešlos kraštelius ir juos patepkite kiaušinio baltymu, pabarstykite cukrumi kraštelius ir rabarbarų įdarą.
Kepkite apie 30 min, arba kol tešla gražiai apskrus. Išėmę iš orkaitės palaukite, kol pyragas sutvirtės, tik tada pjaukite. Patiekite šiltą su atidėtu sirupu ir vaniliniais ledais.
- Paruošimo laikas: 30 min
- Gaminimo laikas: 30 min
- Kategorija: Skaniukai
- Metodas: Orkaitė
- Virtuvė: Australijos