Kaip aš kasmet mėgaujuosi rabarbarų pyragais! Jie tarsi iš naujo atidaro kepinių su vaisiais ir uogomis sezoną, juk po rabarbarų pasipila šviežios gėrybės tarsi iš gausybės rago, tik spėk visas panaudoti virtuvėje, tik spėk visus pyragus iškepti!!

Mes kątik grįžome iš beveik trijų savaičių kelionės po Japoniją. Žinot ko labiausiai toje Japonijoje pasiilgau? VAISIŲ… Jetus, kad jūs būtumėt mane pamatę turguje, godžiai kraunančią į vežimėlį kaaaaaalną vaisių… Galima buvo pagalvoti, jog namuose laukia kokie trys intensyviai augantys (ir amžinai alkani) paaugliai, bet ne du suaugę žmonės 🙂 Vaisius valgėm visą savaitę nesustodami, tas vežimėlis greitai buvo sunaikintas, po savaitės ir vėl lėkiau į turgų pasipildyti resursus 🙂

Dar man truputį Japonijoje trūko kepinių ir desertų 🙂 Saldumynų poreikį, aišku, malšino kiti nuostabūs dalykai, kuriuos ragavom, o ir japoniškas maistas labai subalansuotas, čia visada yra kažkas rūgštaus, traškaus, saldaus, sūraus, virto, kepto ir žalio… Na bet sutikite, kąsnis gero pyrago su trapios sviestinės tešlos sluoksneliu juk suviliotų bet ką…

Tad sugrįžę į namus Australijoje iškart į svečius pasikvietėm savo kaimynus, su kuriais vis gatvėje pasilabinam, bet vis neradom progos susitikti taurei vyno ir geriau susipažinti. Aš nieko nesakiau D, bet ta iniciatyva pasikviesti svečių man dar kilo ir iš… noro išsikepti naminį pyragą! Antraip sąžinė kankina, keliskart savęs klausiu, jei pyragą iškepsiu, tai kaip mes dviese jį visą sušveisime?… O dar ir su jumis receptu pasidalinti proga yra! Tai štai ir nušoviau visus iki vieno zuikius: numalšinau norą kepti, suplanavau gurmanišką vakarą su mūsų australais kaimynais ir dar receptu dalinuosi su jumis!

Šįkart receptas atkeliavo iš Karen Martini repertuaro. Daugeliui jūsų ji pažįstama kaip Lietuvoje labai mėgiamo TV projekto My Kitchen Rules teisėja. Kviečiu ir jus išbandyti šį kepinį, pažadu, kad nenusivilsit.

P.S. Beje, sirupą, kuris liks, laikykite šaldytuve, jis labai pravers vasaros gėrimams. Man labiausiai patinka trupučiu tokio sirupo pagardinti gazuoto vandens stiklinę. Ach, kaip gerai toks gaivina!!

Rabarbarų galetė
Rabarbarų galetė: tegul kepinių su vaisiais ir uogom sezonas būna atidarytas!
Rabarbarai troškinti vanilės sirupe
Vanilės sirupe troškintų rabarbarų įdaras suteikia ypatingo drėgnumo ir subtilumo
Galetė su rabarbarų sirupu ir ledais
Patiekite galetę šiek tiek šiltą, su rabarbarų sirupu ir ledais
Spausdinti
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Rabarbarų galetė su lazdyno riešutais ir sirupu

Galetė su troškintais rabarbarais ir lazdyno riešutais


5 žvaigždės 4 žvaigždės 3 žvaigždės 2 žvaigždės 1 žvaigždė

Atsiliepimų nėra

  • Autorius: Karen Martini
  • Užtruks: 1 val
  • Kiekis: 8 porc. 1x

Aprašymas

Subalansuotas skoniais ir tekstūromis rabarbarų pyragas iš Australijos


Ingredientai

 

Rabarbarų įdarui:

  • 800g rabarbarų stiebų
  • 300ml vandens
  • 250g cukraus
  • ½ citrinos sulčių
  • 1 vanilės ankštis, perjauta pusiau išilgai

Galetės pagrindo tešlai:

  • 250g miltų
  • 60g cukraus pudros
  • ¼ šaukštelio druskos
  • 100g sviesto, labai šalto, supjaustyto gabaliukais
  • 2 kiaušinių tryniai
  • 2 šaukštai ledinio vandens

Lazdyno riešutų sluoksniui:

  • 100g pakepintų lazdyno riešutų
  • 50g cukraus

Patepti prieš kepant:

  • 1 kiaušinio baltymas, suplaktas
  • 2 šaukšteliai rudojo cukraus

Instrukcijos

Pasigaminkite troškintus rabarbarus: rabarbarus supjaustykite apie 8cm ilgio gabalėliais. Didelėje gilioje keptuvėje (arba puode) sumaišykite vandenį, cukrų, citrinos sultis, vanilės ankštį, užvirinkite. Sudėkite rabarbarus ir sumažinkite kaitrą iki minimalios. Troškinkite apie 5 min., tik kol rabarbarai šiek tiek suminkštės, tačiau išlaikys savo tekstūrą (jie pabaigs kepti orkaitėje). Palikite rabarbarus sirupe pilnai atvėsti šaldytuve. Šį darbą galite atilikti iš vakaro.

Užminkykite galetės tešlą: sumaišykite miltus su cukraus pudra ir druska. Sudėkite sviesto gabaliukus ir pirštų galiukais (arba virtuviniu kombainu) sutrinkite kartu su miltais, kol masė virs drėgnais trupiniais. Įmaišykite trynius ir vandenį, užminkykite minkštą tešlą. Suformuokite iš tešlos diską, įsukite į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą bent 1 valandai (galite laikyti ir per naktį).

Riešutus ir cukrų suberkite į elektrinį blenderį ir sukapokite iki stambių trupinių. Atidėkite į šalį kol prireiks.

Įkaitinkite orkaitę iki 200C (su apipūtimo f-ja).

Tešlą iškočiokite tarp dviejų kepimo popieriaus lakštų į maždaug 36-40 cm diametro apskritimą. Pabarstykite riešutų trupiniais, palikdami apie 3-4cm kraštelius. Nupilkite rabarbarų sirupą (jo prireiks patiekimui), o pačius rabarbarus sudėliokite ant riešutų sluoksnio. Užlenkite tešlos kraštelius ir juos patepkite kiaušinio baltymu, pabarstykite cukrumi kraštelius ir rabarbarų įdarą.

Kepkite apie 30 min, arba kol tešla gražiai apskrus. Išėmę iš orkaitės palaukite, kol pyragas sutvirtės, tik tada pjaukite. Patiekite šiltą su atidėtu sirupu ir vaniliniais ledais.

  • Paruošimo laikas: 30 min
  • Gaminimo laikas: 30 min
  • Kategorija: Skaniukai
  • Metodas: Orkaitė
  • Virtuvė: Australijos

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recepto reitingas 5 žvaigždės 4 žvaigždės 3 žvaigždės 2 žvaigždės 1 žvaigždė