Aprašymas
Polvo a lagareiro – tradicinis Portugalijos patiekalas, gaminamas iš keptų buvlių, aštuonkojo ir daug alyvuogių aliejaus
Ingredientai
- 8 aštuonkojo kojos* ((virtos šaldytos))
- 1 svogūnas (didelis, supjaustytas plunksnelėmis)
- 3 česnako skiltelės (susmulkintos)
- 10–12 bulvių (nedidelių (su lupena))
- Alyvuogių aliejaus
- marinuotų alyvuogių
- petražolių
- druskos, pipirų
Instrukcijos
- Įkaitinkite orkaitę iki 200C.
Į skardą sudėkite nuplautas ir nusausintas bulves (su lupena), pašlakstykite trupučiu aliejaus, ir kepkite kol pilnai suminkštės (priklausomai nuo bulvių rūšies ir dydžio prireiks 20-40 minučių).
Išimkite iš orkaitės, ir švariu rankšluosčiu sutraiškykite kiekvieną bulvę. - Sumažinkite orkaitės temperatūrą iki 190C.
Kepimo skardą gausiai pašlakstykite alyvuogių aliejumi. Sudėkite sutraiškytas bulves, suberkite supjaustytus svogūnus, česnakus, pabarstykite trupučiu druskos ir pipirų, ant viršaus dėkite aštuonkojo kojas, dar kartą viską palaistykite aliejumi (jo turi būti daug!) ir kepkite orkaitėje apie 10-15 minučių, kol aliejus užvirs, ims kunkuliuoti.
Patiekite pabarstę marinuotomis alyvuogėmis ir susmulkintomis petražolėmis.
Pastabos
*Aš naudojau šaldytas virtas Fish Wish aštuonkojo kojas
- Paruošimo laikas: 45 min
- Kategorija: Main Dish
- Virtuvė: Portugalijos