Ir vėl buvau prašepusi kelioms savaitėms… Ne dėl to, jog nieko negaminau, bet dėl to, kad nebuvo laiko prisėsti ir surašyti. Šią savaitę mano namuose vieši mano pati geriausia draugė su dukrytėmis, todėl laiką leidžiam kartu. Ir dažniausiai ne prie kompiuterio:)

Šiandien noriu pasidalinti savo firminių užkepėlių receptu. Kaskart kai nežinau ką svečiams pateikti pirmiesiems patiekalams (užkandai), paprastai pasirenku šį gardų ir ypač gražiai atrodantį receptą. Tiek kartų esu jas gaminusi, bet niekuomet nepasisekdavo padaryti nuotraukos:) Juk kai svečiai jau sėdi prie stalo, o aš dar krapštausi su užkepėlėmis, kad jos neatvėstų turiu skubiai jas pateikti, o ne pleškėti fotoaparatu:) Tad taip ir gaudavosi, kad visos užkepėlės išgaruodavo tarsi dūmas, ir nelikdavo ką fotografuoti 🙂 Negaliu pasakyti, kad didžiuojuosi šiomis nuotraukomis, labai jau paskubomis padarytomis, su netinkama šviesa bei prezentacija, na, bet vis šis tas:)

Produktų sąrašas 6 porcijoms:

6-8 lapai filo tešlos

4 šaukštai sviesto, išlydyto

Apie 6-10 cm ilgio gabaliukas apvalaus ožkos sūrio

9 vyšniniai pomidorai

1/2 puodelio pieno

2 kiaušiniai

2 šaukštai grietinėlės

1/8 šaukštelio maltų baltųjų pipirų

Taip pat reikės 6 formelių kepimui banguotais kraštais ir išsiimamu dugnu. Su kitokiomis formelėmis dirbti nebandžiau, tad nežinau ar užkepėlės išsiimtų nesulūžę.

Kiekvienai formelei išpjauname po 4 apvalius apskritimus iš filo tešlos (šiek tiek didesnio diametro nei formelių viršutinis kraštas). Uždedame vieną lapelį ant formelės dugno, išklojame juo paviršių, patepame lydytu sviestu, ir klojame kitą lapelį. Taip padarome su visais 4 sluoksniais. Pakartojame tą su visomis formelėmis.

Supjaustome ožkos sūrio gabaliuką maždaug centimetro (ar daugiau) griežiniais. Kiekvieną apvalų sūrio gabaliuką įdedame į formelės vidurį, ant išklotos filo tešlos.

Pomidorus supjaustome į 4 dalis ir kiekvienoje formelėje esantį sūrio gabalėlį apdedame apvaliai ratu pomidoro ketvertukais.

Suplakame kiaušinius, pieną, grietinėlę ir pipirus dubenėlyje ir šiuo užpilu pripildome formeles iki pat viršaus. Iškart pašauname į iki 190C įkaitintą orkaitę ir kepam apie 30-40 min., kol gražiai paruduos viršus.  Pateikiame užkepėles šiltas su žaliomis salotomis.

T

Komentarų apie "Filo tešlos ir ožkos sūrio užkepėlės": 4

  1. dm:

    jau ir Lietuvoje tikrai prekiauja Filo tesla, jos galima rasti didesniuose prekybos centruose pvz kaip Panoramos Rimi. Uzrasas ant jos Spring rolls pastry.

  2. Nida:

    Miela Aušra, aš gyvenu Izraelyje, tad filo tešla čia parduodama kiekvienoje maisto parduotuvėje. Tačiau ne vienas namų kulinarijos mylėtojas pranešė, kad Lietuvoje taip šią tešlą parduoda. Kiek man žinoma, Filo tešla prekiaujama Ozo prekybos centre esančioje maisto prekių parduotuvėje. Ieškok šios tešlos šaldytų produktų skyriuje!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *