Velykos baigėsi, bet nudažytus išvirtus kiaušinius visvien reiktų sunaudoti:) Nežinau kaip jūsų namuose, tačiau mūsiškiuose po švenčių kiaušinių nelabai daug būna likę, nes kaskart verdame ir dažome jų labai nedaug – dažniausiai tik tiek, kiek reikia šventiniams pusryčiams, ir dar kitai dienai, šaltibarščiams ar kokioms salotoms. Vėliau, jei prireikia, išsiverdame naujų, šviežių, kiek reikia. Tų šviežiai virtų dar prireikia, nes būnu dažniausiai prisikaupusi receptų, kuriuos noriu išbandyti po Velykų:)

Tačiau jei pasitaiko taip, kad margučių prisidažau daugiau nei prprastai, nes jų reikia dekoracijoms, ar kiaušinių atneša svečiai, tuomet dažniausiai tuos kiaušinius farširuoju. Jūs turbūt prisimenate iš ankstesnių laikų, kad be farširuotų kiaušinių neapsieidavo joks rimtesnis balius:) Kuo mūsų mamos ir močiutės kiaušinius tik neįdarydavo…. Man, beje, skaniausi būdavo su šprotais:) 

Jei nebandėte, būtinai išmėginkite pasigamintu kiaušinių faršu pripildyti jų lukštus, ir tokius farširuotus kiaušinius apkepti svieste. Paprastas ir jaukus ir labai skanus patiekalas!

Farširuoti kiaušiniai su migdolais
Print Recipe
Farširuoti kiaušiniai su migdolais užkepti lukštuose
Puikus būdas po Velykų sunaudoti nesuvalgytus margučius.
Course Užkandžiai
Virtuvė Lietuvos
Raktažodis kiaušiniai
Pasiruošimas 10 min
Laikas 10 min
Porcijos
asm
Ingredientai
Course Užkandžiai
Virtuvė Lietuvos
Raktažodis kiaušiniai
Pasiruošimas 10 min
Laikas 10 min
Porcijos
asm
Ingredientai
Procesas
  1. Kiaušinius atsargiai (geriausia dantytu peiliu) išilgai perpjaukite pusiau. Pjaukite labai lėtai ir nespaudžiant, kad nesutrupėtų lukštas. Atsargiai šaukšteliu išskobkite kiaušinio trynį ir baltymą, sudėkite į nedidelį dubenėlį. Šakute sutrinkite kiaušinių trynius ir baltymus, kol jie virs smulkiais trupinėliais. Suberkite susmulkintus česnakus, petražoles, supilkite grietinėlę, suberkite tarkuotą fermentinį sūrį, ir viską gerai išmaišykite. Masę pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais.
  2. Šiuo įdaru užpildykite visas išskobtas kiaušinių lukštų puseles, kaskart švelniai paspausdami, kad užsipildytų visos ertmės, ir išlygindami puselės viršų. Nedidelėje lėkštėje išberkite migdolų plokšteles ir į juos įspauskite kiekvieno farširuoto kiaušinio įdarą, kad kuo daugiau migdolų priliptų.
  3. Keptuvėje įkaitinkite sviestą. Dėkite kiaušinių puseles įdaru į apačią ir kepkite, kol migdolai apskrus, ir visas kiaušinio įdaras sušils. Iškart ir patiekite.
Pastabos

Jei šiam patiekalui naudosite margučius, įsitikinkite, kad jie dažyti natūraliais dažais. 

Komentarų apie "Farširuoti kiaušiniai su migdolais": 3

  1. Nida:

    Agne, dėkoju už pastebėtą klaidą, kurią tuoj pat ir taisau. Šiame recepte naudojama grietinėlė (NE grietinė).

  2. Agnė:

    Artėjant šv. Velykoms norisi išbandyti 🙂 Gal galėtumėte patikslinti, ar naudojama riebi grietinė (kaip tekste), ar grietinėlė (kaip ingredientų sąraše)?

  3. Alma:

    Puikus receptas! O ir kiaušinių užsiliko po Velykų 🙂 Ačiū!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *