Spausdinti
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Šokolado torčiukas W-Z


5 žvaigždės 4 žvaigždės 3 žvaigždės 2 žvaigždės 1 žvaigždė

Atsiliepimų nėra

  • Autorius: Kwestia Smaku

Ingredientai

 

Biskvitui

  • 7 kiaušiniai (kambario temperatūros)
  • 2/3 stiklinės kakavos miltelių
  • 2/3 stiklinės miltų
  • 1 stiklinė cukraus

Grietinės kremui

  • 1 kg labai šaltos grietinės 30-36%
  • 1/3 stiklinės cukraus pudros
  • 2 šaukštai (20 g) želatinos

Pertepimui

  • 1 indelis (260 g) slyvų džemo

Šokolado glajui

  • 200 ml plakimui skirtos grietinėlės 36%
  • 100 g pieniško šokolado
  • 100 g kartaus šokolado

Biskvitų sudrėkinimui

  • citrinų sulčių
  • kokosinio likerio arba romo*

Instrukcijos

Iškepkite biskvitą

  1. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių. Kakavą sumaišykite su miltais ir persijokite į didelį dubenį. Skardą (25x37cm) patepkite sviestu ir išklokite pergamentiniu popieriumi. Įkaitinkite orkaitę iki 170C (be apipūtimo funkcijos).
  2. Kiaušinių baltymus plakite vidutiniu greičiu apie 2 – 3 minutes, kol gerai suputos. Tada padidinkite apsisukimus ir dėkite po šaukštą cukraus, visą laiką plakdami. Sekančią porciją cukraus dėkite tik po to, kai pilnai ištirps prieš tai buvusi. Kai visą cukrų sudėsite, po to dar plakite apie 3 minutes, kol baltymai bus kieti ir žvilgantys. Nei6jungus variklio ir toliau plakant dėkite į baltymus po vieną trynį – sekantį dėkite tik po to, kai visiškai susimaišys su baltymais. Pabaigoje dar paplakite apie 3 minutes, kol viskas pavirs į purią masę.
  3. Sudėkite kakavą ir miltus (geriausia trmis porcijomis), ir ant minimalių mikserio apsisukimų sumaišykite (tik neplakite ilgai, kad masė nesubliukštų).
  4. Masę supilkite į paruoštą kepimo skardą. Išlyginkite paviršių. Kepkite 30 minučių. Išimkite skardą su iškepusiu biskvitu ir palikite atvėsti 15 minučių.
  5. Po 15 minučių apverskite skardą ant didelės pjaustymo lentos arba darbastalio, iškloto kepimo popieriumi, kad biskvitas atsidurtų aukštyn kojomis. Palikite taip pravėsti dar 15 minučių.
  6. Atklijuokite pergamentinio popieriaus lakštą. Palikite biskvitą pilnai atvėsti.
  7. Perpjaukite biskvitą išilgai į 2 dalis. Apatinė gali būti šiek tiek storesnė nei viršutinė. Atsargiai nuimkite viršutinį biskvito sluoksnį (gali pagelbėti šiame procese kieta plastikinė plona lentelė arba metalo arba plastiko lakštas).
  8. Apatinį biskvito sluoksnį sudrėinkite 3 šaukštų citrinos sulčių ir 3 šaukštų kokosų likerio (arba romo) mišiniu. Tada dubenėlyje sumaišykite slyvų džemą su 4 šaukštais romo arba kokosų likerio ir šiuo mišiniu ištepkite visą apatinį biskvito lakštą.

Pasigaminkite grietinės kremą

  1. Didelį dubenį (geriausia metalinį) įdėkite į šaldymo kamerą 10 minučių.
  2. Želatiną suberkite į nedidelį puodą, įpilkite 6 šaukštus šilto vandens, palikite pabrinkti 10 minučių. Tada į puodą su želatina supilkite 3 šaukštus citrinos sulčių ir 3 šaukštus kokosų likerio arba romo. (arba 6 šaukštus vandens) ir maišant kaitinkite, kol želatina visiškai ištirps, o skystis jokiais būdais neužvirs. Išpilkite šiltą skystį į kitą dubenėlį ir pilnai atvėsinkite.
  3. Išimkite dubenį iš šaldiklio, sudėkite į jį labai šaltą grietinę ir plakite dideliu greičiu, kol grietinė ims tirštėti. Tada dalimis suberkite cukraus pudrą.
  4. Kai grietinės kremas bus kietas, įmaišykite želatiną: pirmiausia į želatinos masę įdekite šaukštą plaktos grietinės, gerai išmaišykite, tada supilkite šią masę į grietinės kremo indą ir gerai viską suplakite.
  5. Atidėkite apie 3/4 stiklinės kremo dekoracijąi, o likusį kremą ištepkite ant apatinio biskvito.
  6. Labai atsargiai uždėkite ant grietinės kremo viršutinį biskvitą. Jį sulaistykite mišiniu, pagamintu iš
  7. 3 łšaukštų citrinos sulčių ir 3 šaukštų kokosų likerio arba romo.

Pasigaminkite šokolado glajų

  1. Nedideliame puode užkaiskite grietinėlę. Nuimkite nuo ugnies, kai ši sušils, sudėkite sulaužytus šokolado gabalėlius. Energingai maišykite, kol šokoladas ištirps ir susijungs su grietinėle.
  2. Šiuo glajumi padenkite visą pyrago paviršių. Palikite pyragą, kad sustingtų.
  3. Supjaustykite pyragą porcijomis ir kiekvieną porciją dekoruokite likusio kremo „žvaigždute” – šiam darbui jums prireiks konditerinės rankovės su „žvaigždiniu” galiuku.

Pastabos

  • *Sudrėkinimui vietoje alkoholio galite naudoti stiprią arbatą

Mityba

  • Porcijos dydis: 10