Pas mus ši savaitė – savaitė be parduotuvės. Arba šaldytuvo valymo savaitė. Štai jau šešta diena, kai neinam į parduotuvę ir valgom sukauptas gėrybes 🙂 Pastebėjau, kad tokiomis savaitėmis prabunda kūrybinės fantazijos: atsidarai smarkiai tuštėjantį šaldytuvą, užregistruoji mintyse visus ten esančius ingredientus ir tuoj pat imi kurti. Kartais gaunasi geriau, kartais prasčiau. Bet šįkart gavosi puikiai. Taip puikiai, kad pakartosiu šį procesą nebūtinai tada, kai ateis laikas išsivalyti sukauptas gėrybes, o pavyzdžiui tada, kai norėsis ko nors paprasto, greito, skanaus, ir šiek tiek kvepiančio Lietuva… 😉
Paplotėliai, kuriuos iškepiau vakarienei, kiek panašūs į lietuviškus žemaitiškus blynus, tačiau be mėsos įdaro. Taip pat virtų bulvių masė sumaišyta su virtomis morkomis, ir pagardinta fetos sūriu. Skaisčiai geltoaina spalva ir morkų saldumas, bei fetos aštrus sūrumas puikiai dera tarpusavy. Išbandykite – tai nebrangus ir tikrai gardus vegetariškas patiekalas.
4 vidutinio dydžio bulvės
2 morkos
1 saliero šaknis
Gabalėlis fetos sūrio
2 kiaušinai
2-3 šaukštai miltų plius apvoliojimui kepant
Druska, pipirai
Aliejus kepimui
Išverdame bulves, salierą ir morkas su lupynomis. Atvėsiname, nulupame ir sutriname arba sumalame mėsmale (tik nedėkite į virtuvinį kombainą, nes taip sutrinta bulvių masę tampa itin lipnia ir labai sunkiai valdoma). Į virtų daržovių masę įmaišome abu suplaktus kiaušinius ir kelis šaukštus miltų, pagardiname druska ir pipirais.į. Į tešlą įmaišome nemažais gabalais sutrupintą feta sūrį. Nepergyvenkite, kad masė minkšta ir limpa prie rankų – tokie paplotėliai bus itin minkšti ir tikrai nesuirs kepdami.
Ant stalo išberiame porą šaukštų miltų. Šaukštu dedame nemažą gabalą tešlos į miltų krūvelę ir jį voliojame miltuose. Tada masę švelniai suplojame ir formuojame rankomis paplotėlius. Jei limpa prie rankų, dar pavoliojame miltuose. Kepame įkaitintame aliejuje, kol abi pusės gražiai apskrus.
Paplotėlius pateikiau su grietine, bet mano vyras užsigeidė kiek „stipresnio” varianto, tad jam paskrudinau rūkytų lietuviškų lašinukų.
Išbandykite 🙂
Edita, kokia gera mintis padažui!
Super paploteliai. Dariau padaza kaip cepelinams (spirguciai, svogunas, grietinele) – jis irgi labai tiko!