Tai ne šiaip sau mano vyro firminis patiekalas! Tai – tingus sekmadienis, malonus procesas ir tikra tradicija:) Savaitgalis nebūtų savaitgaliu, jei Dariukas neiškeptų savo gardžiojo omletuko.
Smagu, kad Darius sutiko pasidalinti savo kulinarinėmis paslaptimis. O aš įsitikinus, kad sultingas ir maistingas patiekalas patiks visiems!
Taisyklė, kurios mes šeimoje laikomes kepdami kiaušinienes ar omletus – naudoti kuo mažiau kiaušinių trynių. Tad ir šiame recepte (4 asmenims) naudojama 10 kiaušinių, iš kurių tik 4 – pilni (su tryniais), o likę 6 – vien kiaušinių baltymai.
Kiaušiniai išplakami, tada į masę įmaišoma maždaug 150g varškės (gali būti grūdėta arba paprasta), pora kaupinų šaukštų grietinės arba riebaus natūralaus jogurto (apie 100g), ir gabalėlis sutarkuoto fermentinio sūrio (apie 100g). Be abejo, omletas pagardinamas druska ir šviežiai grūstais juodaisiais pipirais.
Keptuvėje įkatinamas aliejus arba sviestas, išpilama omleto masė. Kai apačia apkepa ir reikia apversti, keptuvėje „nubrėžiamas” kryžius ir apverčiamas kiekveinas iš 4 atskirų gabalėlių.
Dariuko omletukas dažniausiai patiekiamas su skrudinta duona ir šviežiomis daržovėmis – agurkais, pomidorais, paprikos juostelėmis. Jei iš po audringesnio vakaro reikia praskaidrinti rytą, omletukas tobulai tinka su raugintais agurkėliais!
Jau seniai įrodyta, kad kiaušinis – vienas geriausių ir sveikiausių produktų. Japonai, protinga tauta, jų valgo daug. O čia – išmetami kiaušinių tryniai, bet prikraunama grietinės, varškės, riebaus sūrio – tikrai sveikumo nepasididina
Lolita. vaje koks čia senas receptas be tinkamo vizualo… Reikės padaryti iš naujo įrašą:) Ačiū, kad priminėt.
LRT radijuj perklausiau jūsų pokalbį su Beata ir atėjau ieškoti jūsų vyro omleto. Dar reikia surasti kokį nors receptą, kuriam reik trynių. Tikiuosi, tai nebus šakotis 😀