Dar vienas šildantis patiekalas iš mano naujos indiškos kulinarinės knygos. Šis curry – be jokio aštrumo, tad aš savo nuožiūra įbėriau čili pipirų.
Curry su vištiena, pomidorais ir špinatais (4asm)
150g jogurto
3 v.š. maltų migdolų
2-3 a.š. garam masala prieskonių mišinio
1 didelis žiupsnis indiško 5 prieskonių mišinio (jis taip ir vadinasi: Five-spice)
1 didelis žiupsnis cinamono
1 didelis žiupsnis kardamono
1 v.š. šviežios tarkuotos imbiero šaknies
2 česnako skiltelės, sutrupintos
400g konservuotų pomidorų (aš naudojau šviežius), supjaustytų
1 a.š. druskos
4 vištienos krūtinėlės be odelių, supjaustytos kąsnio didumo gabalėliais
3 v.š. ghee (lydyto sviesto, jei bneturit – paprasto sviesto)
4 vidutinio dydžio svogūnai, susmulkinti
200ml kokoso pieno
150g špinatų
Jogurtą sumaišom su migdolais, garam masala, penkių prieskonių mišiniu, cinamonu, kardamonu, imbieru, česnakais, druska ir pomidorais. Dideliame dubenyje sumaišome vištieną su šiuo jogurto mišiniu. Paliekame pasimarinuoti mažiausiai 3 val (geriausia- pernakt).
Dideliame puode storu dugnu išlydome sviestą ir jame ant silpnos ugnies pakepiname svogūnus (apie 5min). Supilame vištieną kartu su visu marinatu, ir maišant kepiname apie 10 minučių. Supilame kokoso pieną (jei per tiršta – dar įpilame šiek tiek vandens arba sultinio). Užverdame ir uždengę troškiname apie 30 minučių. Pabaigoje sudedame špinatus ir dar paverdame apie 5 minutes. Pagardinametrupučiu cukraus, druska pagal skonį.
Pateikiame su virtais ryžiais, ant viršaus galima pabarstyti šviežių kapotų kalendrų.
O gal nuo trečio varianto – nuo kokių „ne tokių” gėrimų?:) Juokauju, žinoma:) Londonas – jėga. Pasiilgau jo dvasios. Keliausiu į Londoną birželį.
Grita, labai ačiū, kad pasidalinai patirtimi. Ir man reiks prisiruošti pasigaminti to ghee, nes verta jo turėti ne vien indiškiems patiekalams, o ir šiaip vartojimui!
Nida, savaitgalį Londone viešėjau, tad prisivalgiau indiško maisto – patiko, nors ryte taip bloga buvo.. ir suprask čia, ar nuo maisto ar oro..? 😀
Labas dalia.Reikia paimti 1kg geros kokybes sviesto,as megstu kaimiska,nes nera jokiu priemaisu.Tada ji dedu ipuoda ir uzverdu.Kai uzverda sumazinu ugni iki minimumo ir verdu 1 val.Reikia visa laika graibyti putas nuo pavirsiaus ir virti,koltaps skaidrus ir igaus riesutu kvapa.Tokiu budu pasisalina visi baltymai,o lydytas sviestas gali stoveti iki 2 metu ir negesti. Pabandyk ant jo pasikepti blynu arba bulviu,pamatysi koks skonis.Tarp kitko jis kaitinamas nedega .Sekmes.
Laba diena,
o gal gali pasidalinti savo patirtimi KAIP ta ghi sviesta pasigaminti ? Ir kiek ilgai galima laikyti ? Kas per stebuklingas budas, kad nelieka cholesterolio 🙂 Is anksto labai aciu
Labas,Nida.Kaip tik visko turiu,bus puikus pietus.Ghi sviesta as pasigaminu pati is tikro kaimisko sviesto,kuri perku kaimo turgeliuose,nepaminomas dalykas virtuveje ir beje neturi cholesterolio.Aciu uz recepta.