Kada jei ne vasarą pilnomis burnomis valgyti vitaminais praturtintus patiekalus iš daržovių… Laimingi tie, po kurių langais noksta savos cukinijos ir žalėsiai, jie lengvus vasariškus užkandžius gali pasigaminti vos ne tiesiai nuo lysvės:) Tačiau ir mes, miestiečiai, kaskart nuėję į turgų tempiam pilnus krepšius gėrybių. Belieka jas tik susmulkinti, sumaišyti, ir po minutės kitos galima sėsti prie stalo. 

Man šis sezonas galėtų nesibaigti… Tos šviežios cukinijos, kurios akimirksniu tampa skaniausiais garnyrais, „makaronais”, blynais ir apkepais – tai bene geriausias daiktas visoje derliaus skrynioje:) Cukinijos mano šaldytuve retai užsiguli, visada jas sunaudoju su didžiausiu malonumu, ir jau laukiu kada nusipirksiu kitą porciją:) Skaniausi, aišku, įvairiausi cukinijų papločiai. Savaitgalio pusryčiams – saldūs, o darbo dienos vakarienei – pikantiški. 

Šis paplotis – itin universalus, mat patiekti jį galite su tuo, ką turite šaldytuve: sūdyta ar rūkyta žuvimi, mocarelos sūriu, avokadu ir kiaušiniu, ar dar kuo nors, ką tik sugalvosite. Pagrindinė taisyklė, kurios reiktų laikytis norint išgaut ploną traškų ir nepažliugusį paplotį – tai kuo sausiau nusunkti sutarkuotas cukinijas, ir išliejus tešlą į keptuvę, išlaukti bent 6 minutes papločio neapvertus. Žinoma, kepant ant vidutinės ugnies, kad nesusiviltų. 

Jei liks papločių nesuvalgytų rytojui, paprasčiausia juos įdėkite į orkaitę ir pašildykite. 

Cukinijų paplotis
Print Recipe
Cukinijų ir špinatų papločiai
Minkštas, bet traškus didelis paplotis kupinas geriausių sudedamųjų dalių.
Course Užkandžiai
Virtuvė Lietuvos
Raktažodis cukinijos
Pasiruošimas 15 min
Laikas 40 min
Pasyvus laikas 30 min
Porcijos
vnt
Ingredientai
Course Užkandžiai
Virtuvė Lietuvos
Raktažodis cukinijos
Pasiruošimas 15 min
Laikas 40 min
Pasyvus laikas 30 min
Porcijos
vnt
Ingredientai
Procesas
  1. Sutarkuotas cukinijas nuspauskite, pašalindami skysčio perteklių, tada išberkite ant popierinio rankšluosčio ir gerai nusausinkite.
  2. Visus ingredientus sudėkite į dubenį, sumaišykite ir palikite pastovėti (pabrinkti) apie 20-30 minučių
  3. Keptuvėje įkaitinkite aliejaus, įdėkite apie ½ stiklinės cukinijų masės, išlyginkite, suformuokite didelį paplotėlį (apie 15-18cm skersmens) ir kepkite kiekvieną pusę apie 6-8 minutes ant vidutinės ugnies, kol labai gražiai apskrus (pasistenkite netrumpinti kepimo laiko, jei norite, kad paplotėliai būtų traškūs). Iškepusį paplotėlį išimkite ir dėkite ant pergamentinio popieriaus. Taip iškeptus paplotėlius galite laikyti įvyniotus į maistinę plėvelę ar kitaip uždengtus šaldytuve. Prieš valgant trumpai pašildykite juos orkaitėje.
  4. Patiekite su norimais priedais – šonine, salotomis, avokadais, rūkyta ar sūdyta žuvimi...
Pastabos

Recepto šaltinis - Donna Hay, Weeklight

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *