Blynai be glitimo ir be pridėtinio rafinuoto cukraus, minkšti, purūs ir lengvi. Idealiems vasaros pusryčiams, kai aplink kalnai uogų ir vaisių. Tik gamindami būtinai leiskite užmaišytai tešlai pabrinkti bent pusvlandį. šiame recepte ši taisyklė ypač svarbi.
Rengiat vakarėlį terasoje ar elegantišką vakarienę kamuojant vasaros karščiams? Ši geriama sriuba bus puikus šventės startas. kuo daugiau žalumynų – tuo gražesnė spalva ir aromatingesnė šaltsriubė.
Labai purus, labai minkštas ir labai gardus pyragas su rabarbarais
Paprastas tarsi pyragas, įspūdingas tarsi tortas, subalansuotų tekstūrų ir skonių tortas: šokoladinis biskvitas, juodųjų serbentų uogienė, skrudintų žemės riešutų kremas ir traškus morengas.
Gaivus, nesaldus pyragas, kuriame įdaro daugiau nei tešlos:) Patiks rūgštesnių kepinių mėgėjams.
Tiršta, maistinga, švelnaus skonio sriuba, sukurianti komforto jausmą
Gardūs batonėliai su riešutais, avižiniais dribsniais ir gaiviu rabarbarų džemu
Čiobreliai, citrinos, aguonos – tobulai derantys skoniai ir aromatai, keksas tinka bet kokiam sezonui ir bet kokiai progai
Neseniai mano dukra uždavė paprastą klausimą – „kuo skiriasi keksas nuo pyrago?”. Minutėlę net suglumau, mėgindama sugalvoti atsakymą. Paaiškinau, kad pyragas yra platesnė sąvoka nei keksas, tačiau kadangi nebuvau visu 100% tikra, kad atsakiau teisingai, pasiknaisiojau interneto lobynuose, kaip keksą ir jo kilmę apibūdina žinovai. Pasirodo, keksas (kaip pyrago rūšis) yra kilusi Rytų Europoje, tačiau […]