Minkštas ir aromatingas sviestinės mielinės tešlos kepinys su džiovintomis spanguolėmis ir pistacijų riešutais
Trapios „duonos” lazdelės, suraitytos į kitokią formą, kepamos su cukrumi, kol jis karamelizuojasi.
Autentiškas itališkas maltos mėsos padažas. Padažui galite naudoti pusiau sumaišytą maltą kiaulieną ir jautieną, vien tik kiaulieną, arba vištieną/kalakutieną. Ši padažo versija – be pomidorų.
Sotus ir maistingas patiekalas iš itališkos virtuvės repertuaro
Knygoje, kurioje šį receptą radau, rašoma, kad pyragą reiktų patiekti su plakta grietinėle. Man riebumo užteko per akis, labiau man gal norėtųsi kaušelio ledų arba jogurto… Netradicinis pyrago skonis dėl naudojamos citrinos žievelės – mums labiau įprastas cinamono pagardas. Tikrai nesudėtingas naminis receptas obuolių pyragų repertuaro paįvairinimui.
Universalus padažas itališkai pastai bei kitiems itališkiems patiekalams. Patiekite su mėgstama pasta (arba gnochchi), tarkuotu parmezano sūriu ir šviežia burrata
Be kategorijos
Keptos paprikos su nduja ir burata
Greitai pagaminamas sotus „vyriškas” užkandis. Patiekite su šviežia fokačia arba čiabata.
Traški fokačia (focaccia) įdaryta kreminio stracchino sūrio gabaliukais. Puikus užkandis prie vyno taurės
Kažas šiame užkandyje yra nepakartojamo… Matyt paprastumas. Ir tobulai derantys skoniai bei tekstūros