Pati geriausia romantiškos Valentino dienos vakarienės pabaiga – minkštutis creme brulee desertas, kvepiantis vanile, lavandomis ir paskanintas braškėmis. Ckreme brulee pasiruoškite iš anktso, tik prieš pat pateikiant karamelizuokite cukrų ir papuoškite šviežiomis uogomis.

creme breulee

Creme Brulee su vanile ir lavandomis (2 asm)

Creme Brulee:

100g riebios grietinėlės

1/2 vanilės ankšties, atidarytos aštriu peiliu

1/3 šaukštelio džiovintų lavandų žiedelių

1 kiaušinio trynys

1 kaupinas šaukštas cukraus

Patiekimui:

1 šaukštas rudojo cukraus

1/2 šaukšto cukruoto imbiero, susmulkinto

4-5 šviežios braškės

Šviežių baziliko lapelių

CremeBrulee-3_LR

Įkaitinkite orkaitę iki 100C.

Supilikite grietinėlę į mažą puodą. Aštriu peiliu išgramdykite sėklas iš vanilės ankšties ir jas įmaišykite į grietinėlę. Taip pat į grietinėlę įmeskite ir pačią vanilės ankštį. Įberkite lavandų sėklas. Užvirinkite grietinėlę ir iškart nukelkite nuo ugnies. Uždenkite, ir palikite bent 10 min., kad grietinėlė įsigertų aromatais.

Suplakite kiaušinio trynį su cukrumi, kol cukrus visiškai ištirps. Samteliu įpilkite truputį grietinėlės į kiaušinio ir cukraus mišinį, ir nuolat maišykite, kad masė sušiltų. Tada sušildytą kiaušinio masę atsargiai pilkite į likusią grietinėlę ir nuolat plakite, kad kiaušinių nesutrauktų karštis. Nukoškite, išmeskite vanilės ankštį ir lavandas, o masę supilkite į dvi kepimui skirtas mažas keramikines formeles. Pašaukite šias formeles į orkaitę ir kepkite apie 40min., arba kol masė stabilizuosis, nebus visiškai skysta. Išimkite ir visiškai atvėsinkite.

Prieš pat pateikiant, pabarstykite kiekvienos formelės su creme brulee viršų ruduoju cukrumi ir atviros ugnies degikliu (torch) padeginkite, kol cukrus ištirps, išsilydys ir karamelizuosis. Jei neturite degiklio, įkiškite minutei ar dviem į labai įkaitintą orkaitę su įjungta grilio funkcija, kad viršuje esantis cukrus greitai karamelizuotųsi.

krembriule

Pabarstykite smulkintais cukruotais imbierais ir papuoškite braškėmis bei bazilikų lapeliais.

creme brulee su vanile ir lavandomis

Recepto šaltinis: Look & Cook 

 

 

 

Komentarų apie "Creme Brulee su vanile ir lavandomis": 4

  1. Nida:

    Rasa, iš tiesų creme breulee kepamas karšto vandens vonelėje. Yra net specialūs įtaisai indeliams sudėti, ir apačioje vandeniui įpilti. Šis mano pasidalintas receptas kiek palengvintas, bet rezulatu nenusivyliau.

  2. Rasa:

    Nida, šitą desertą mano dukra labai mėgsta. Kiek teko domėtis jo gamyba, visur rašo, kad kepti reikia orkaitėje įstačius į vandens vonelę. Ar tikrai šis variantas kepamas ne vandens vonelėje? Taip daug patogiau.

  3. Nida:

    Užjaučiu nežmoniškai, nes net skaitant orų prognozes Lietuvoje šiurpuliai per kūną laksto. Bepigu tuose šiltesniuose klimatuose, kur kiaurus metus daržovės ir vaisiai noksta, visada jų sezonas, ir jie visada turi savo skonį, o ne tik išvaizdą…

  4. Kristina:

    Vaje, kaip gražiai ir viliojančiai atrodo!.. Bežiūrėdama supratau, kaip labai pasiilgau šviežių uogų ir žolelių iš savo daržo, o už lango speigas toks, kad net svajoti apie vasarą kažkaip nepadoru:) Baltai pavydžiu visiems, kurie dabar šiltuose kraštuose gyvena ir gali mėgautis tokiomis skanybėmis. O mūsuose dabar braškės tarp dantų kaip kokios bulvės girgžda; iš prekybos centro kažkada parsinešiau bazilikų, tai mano vyras pareiškė, kad jie ne kvepia, o nabašniku atsiduoda, po to karto sausio mėnesį vasaros nebevaidinu:)

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *