Jei jūs mėgstate citrininius desertus, tai šis tikrai jums patiks. Jei atvirai, aš su citrinų skonio kepiniais sunkiai susidraugauju… Tačiau yra žmonės, kurie alpsta nuo švelnios rūgštelės ir lengvumo. Tai ir vieno ir kito šiame pyrage tikrai pakaks:)

Negana to, kepiniui neprireiks nei miltų, nei cukraus – abu šiuos ingredientus keisite migdolais ir medumi. Žinoma, medus yra tas ingredientas, kuris kepdamas greitai dega, tai kepamas pyrags tikrai apskrus labiau nei tradicinis. 

Gana įdomus skonio derinys yra medus ir čiobreliai. Toks net vaistinis, galėtum pagalvot:) Kaip tik tinka šiam neaiškaus oro sezonui:) Beje, šis pyragas savo skonį subrandina tada, kai kelias dienas pastovi uždarame inde. Jį galite laikyti net 10 dienų ir mėgautis kasdien tarsi vaistais:)

Aromatingas citrinų ir medaus pyragas kvapniems ir saulėtiems rytams
Citriininis pyragas su čiobreliais, migdolais ir medumi
Kelias dienas pastovėjęs pyragas taps tik skanesnis, dar aromatingesnis

Citrinų pyragas su migdolais, medum ir čiobreliais

  • ¾ stiklinės (270g) medaus 
  • 4 kiaušiniai
  • ¼ stiklinės (60ml) extra virgin alyvuogių aliejaus
  • 1 šaukštas šviežių čiobrelių lapelių
  • 1 šaukštas nutarkuotos citrinos žievelės (rinkitės ekologišką!)
  • ¼ stiklinės (60ml) šviežiai spaustų citrinų sulčių
  • 3 stiklinės (360g) maltų migdolų (migdolų miltų)
  • 1 šaukštelis kepimo miltelių

Patiekimui – medaus, čiobrelių šakelių, natūralaus skonio graikiško jogurto

Įkaitinkite orkaitę iki 160C. Kepimo formą su nusegamais kraštais išklokite pergamentiniu popieriumi. 

Medų ir kiaušinius suplakite mikseriu. Supilkite aliejų, suberkite čiobrelius, citrinos žieveles, supilkite citrinų sultis, ir viską sumaišykite. Suberkite migdolų miltus ir kepimo miltelius ir vėl sumaišykite. Supilkite masę (ji bus skysta!) į kepimo skardą ir kepkite apie 30-40 minučių, arba kol įkišę medinį pagaliuką į pyrago centrą, ištrauksite jį sausą. Išimkite pyragą iš orkaitės ir palikite atvėsti skardoje apie 10 minučių. 

Išimkite pyragą iš kepimo skardos, prieš patiekiant galite dar pašlakstyti medumi, papuošti čiobrelio šakelėmis. Supjaustykite gabalėliais ir patiekite su graikišku jogurtu. 

Recepto šaltinis – Donna Hay, Weeklight

Komentarų apie "Citrinų pyragas su migdolais, medum ir čiobreliais – be glitimo": 4

  1. Nida:

    Rita, teoriškai būtų galima turbūt – agavų sirupu, arba klevų sirupu. Išbandykit, aš nebandžiau.

  2. Nida:

    Dalia, jūs teisi, pyragas išties sutvertas PASTOVĖTI ir subręsti…. Tik va sunku išlaukt tos brandos galo 🙂

  3. DALIA:

    Labai nuostabus, aciu Nida uz tobulus receptus 🙂 Man sis sedevras kuo labiau pabuves tuo skanestis, atrodo ta citrina ir ciobrelis labiau atsiskleidzia pabuve. Tik kad neuzsistovi ilgai 🙂

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *