Spausdinti
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Citrininiai blyneliai su burnočiais ir jogurtu


5 žvaigždės 4 žvaigždės 3 žvaigždės 2 žvaigždės 1 žvaigždė

Atsiliepimų nėra

Ingredientai

 
  • 1.5 stiklinės (180g) kvietinių miltų (tiks ir rupūs kvietiniai miltai)
  • 0.5 stiklinės (60g) speltų miltų (jei neturite, pakeiskite šiuos miltus kvietiniais)
  • 1.5 šaukštelio kepimo miltelių
  • 0.5 šaukštelio valgomosios sodos miltelių
  • Žiupsnelis druskos
  • 1.5 stiklinės natūralaus lieso jogurto arba kefyro
  • 3 kiaušiniai, lengvai išplakti
  • 2 šaukštai rudojo cukraus arba medaus (plius dar šiek tiek patiekimui)
  • 0.25 stiklinės (apie 4 šaukštai) geros kokybės alyvuogių aliejaus (arba kitokio augalinio aliejaus)
  • 12 citrinų nutarkuota žievelė
  • 1 stiklinė virtų amaranth (burnočių) kruopų

Instrukcijos

Pasigaminkite tešlą (kuri turės pastovėti apie pusvalandį kambario temperatūroje arba pernakt šaldytuve)

  1. Dideliame dubenyje sumaišykite visus birius produktus: abejus miltus, kepimo miltelius, sodos miltelius, druską. Kitame dubenėlyje sumaišykite jogurtą (kefyrą), kiaušinius, cukrų (arba medų), aliejų ir citrinų žieveles. Birių produktų dubenyje padarykite įdubą ir į ją supilkite skystų produktų mišinį ir lengvai viską išmaišykite – tik tiek, kad susimaišytų ingredientai, nepergyvenkite, jei liks gumulėlių. Pabaigoje supilkite virtus burnočius (jei jie pernelyg sulipę, lengvai pakedenkite juos šakute), ir viską dar kartą lengvai sumaišykite (tik nepermaišykite!!). Palikite pastovėti.

Blynelių kepimas

  1. Pirmiausia įjunkite orkaitę ir nustatykite 95C temperatūrą. Orkaitės viduryje įdėkite groteles, o po apačia – kepimo skardą. Šios grotelės bus reikalingos iškepusiems blyneliams laikyti, kol kiti keps, kad šie neatvėstų ir išliktų purūs. Kepimo skarda – tam, kad koks netyčia iškitęs blynelis nenugarmėtų į orkaitės dugną:)
  2. Įkaitinkite keptuvę (geriausia, jei turite, naudokite keptuvę su gruoblėtu dugnu – griddle pan). Galite truputį patepti aliejumi (tačiau kadangi aliejaus pylėte į tešlą, blyneliai neturėtų prilipti). Kepkite norimo dydžio blynelius po minutę-dvi iš abiejų pusių, kol šie gražiai paruduos, bet išliks minkšti ir purūs. Iškepusius dėkite ant grotelių (tik ne vienas ant kito!!) orkaitėje.
  3. Patiekite su medumi, vaisiais, jogurtu arba klevų sirupu.

Mityba

  • Porcijos dydis: 4