Aprašymas
Labai greitai ir lengvai pagaminama vakarienė!
Ingredientai
Blynams
- 2 didelės saujos tarkuotos (per burokinę tarką) cukinijos
- 3 vidutinio dydžio bulvės
- 1 mažas svogūnas
- 2 dideli kiaušiniai
- 2–3 šaukštai miltų
- Druskos, pipirų
- Šlakelis aliejaus
Česnakiniam padažui
- 1/2 pakelio ožkos pieno varškės*
- 100ml plakimui skirtos grietinėlės
- 1 šaukštas kapotų šviežių krapų
- 1 skiltelė česnako, labai smulkiai sukapota
- Druskos, pipirų
- Citrinos sulčių
Instrukcijos
- Orkaitę įkaitinkite iki 180C. Kepimo skardą išklokie pergamentiniu popieriumi.
- Tarkuotas cukinijas nuspauskite, kad kuo daugiau sulčių išsispaustų. Bulves ir svogūną sutarkuokite burokine tarka.
- Dubenyje suplakite kiaušinius, sudėkite tarkuotas cukinijas, bulves ir svogūnus, įberkite druskos ir pipirų, suberkite miltus ir sumaišykite tešlą. Jei tešla pernelyg skysta ir vandeninga, įdėkite daugiau miltų.
- Skardoje esantį pergamentinį popierių pašlakstykite aliejumi. Šaukštu formuokite blynus skardoje. Blynų viršų pašlakstykite dar trupučiu aliejaus ir pašaukite į orkaitę. Kepkite apie 30-40 minučių, arba kol blynai gražiai apskrus.
Kol blynai kepa pasigaminkite padažą
- Plakimui skirtą grietinėlę suplakite iki standžių putų. Ožkos pieno varškę sumaišykite su grietinėle, dėdami po kelis šaukštus giretinėlės, ir atsargiai maišydami. Suberkite kapotas petražoles, česnakus, druską ir pipirus, įlašinkite kelis lašus citrinos sulčių, galite įberti kelias kruopeles cukraus. Paragaukite ir pataisykite skonį taip, kad jums patiktų.
Pastabos
- *parduodama visuose prekybos centruose nedideliuose kvadratiniuose pakeliuose.
Mityba
- Porcijos dydis: 2