Spausdinti
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
vegetariskas patiekalas - bulguras su pomidorais ir keptais baklazanais

Bulguro ir pomidorų troškinys su keptais baklažanais ir jogurtu


5 žvaigždės 4 žvaigždės 3 žvaigždės 2 žvaigždės 1 žvaigždė

Atsiliepimų nėra

  • Autorius: Nida Degutienė
  • Kiekis: 4 porc 1x

Aprašymas

Sptus vegetariškas skaldytų kviečių ir pomidorų patiekalas su baklažanais ir jogurto padažu


Ingredientai

 

Baklažanams:

  • 2 baklažanai ((supjaustyti apie 3cm gabalėliais))
  • 4 šaukštai Alyvuogių aliejaus
  • ½ šaukštelio druskos
  • pipirų

Bulguro ir pomidorų troškiniui

  • 3 šaukštai Alyvuogių aliejaus
  • 2 svogūnai ((smulkiai supjaustyti))
  • 4 česnako skitlelės ((susmulkintos))
  • 1 šaukštelis maltų kvapiųjų pipirų
  • 400 g cherry pomidorų
  • 1 šaukštas pomidorų pastos
  • 250 g bulguro ((skaldytų kviečių, vidutinio stambumo))
  • 1 šaukštelis druskos

Jogurtiniam padažui

  • 200 g graikiško jogurto
  • 1 sūdyta citrina ((tik žievelė, smulkiai supjaustyta) )
  • 10 g šviežių mėtų lapelių (susmulkintų)
  • žiupsnis druskos, pipirų

Instrukcijos

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 200C.
    Skardą išklokite pergamentiniu popieriumi.
    Baklažanus sudėkite į didelį dubenį, įpilkite aliejaus, įberkite druskos ir pipirų ir rankomis gerai išmaišykite, kad pilnai pasidengtų šiuo mišiniu. Sudėliokite į skardą.
    Kepkite apie 35-40 min (galite pusiaukelėje apversti), kol baklažanai gražiai karamelizuosis.
  2. Puode storesniu dugnu (arba gilesnėje keptuvėje, turinčioje dangtį) įkaitinkite 3 šaukštus aliejaus ir jame apkepinkite svogūnus (kol visiškai suminkštės, karamelizuosis, apie 8 min). Suberkite česnakus ir kvapiuosius pipirus ir dar minutę pakepinkit.
    Sudėkite cherry pomidorus ir bulvių trintuve sutraiškykite juos puode. Įmaišykit pomidorų pastą, įpilkite 400ml karšto vandens, įberkite 1 šaukštelį druskos ir užvirinkite. Uždengę troškinkite ant nedidelės ugnies 12 min.
    Sudėkite bulgurą (jo nereikia nei mirkyti, nei plauti), viską sumaišykite, nuimkite puodą nuo kaitros ir palikite 20 minučių brinkti uždengtame puode. Per tą laiką kruopos turėtų sugerti visą skystį.
  3. Pasigaminkite jogurto padažą – visus ingredientus sumaišykite.
  4. Patiekite bulguro ir pomidorų troškinį karštą, ant jo dėkite keptus baklažanus ir patiekite su jogurto padažu.

Pastabos

Recepto šaltinis – Ottolenghi, Simple

  • Kategorija: Main Dish, Užkandžiai
  • Virtuvė: Artimųjų Rytų