Puikiai žinau, kad jūs (kaip ir aš!) mėgstate baklažanus! Ši magiška daržovė tokia įtraukianti, kad kiek receptų bemėginčiau, ji vis sugeba atsiskleisti dar kitais, iki šiol neragautais skoniais. Ne be reikalo žydai, kurie ypač dideli baklažanų mylėtojai, vertina šią daržovę dėl jos unikalaus gebėjimo pakeisti mėsą net tiems, kurie be tos mėsos gyvent negali:)
Kadangi nemažai kas sausio mėnesį yra davęs vegetariškos mitybos įžadus (vis kėsinuosi ir aš kuriais nors metais tą padaryti:)), šis receptas bus pats tas – šildantis, maloniai pasotinantis, aromatingas ir jaukus. Iš tikrųjų baklažanai čia tik priedas, vien bulguro (skaldytų kviečių) ir pomidorų troškinys gali būti atskiru patiekalu arba garnyru prie kokio mėgstamo valgio.
Na ir dar daug liaupsių šįkart keliauja jogurto padažui. Pamenate, kalbėjome apie sūdytas citrinas? Tad jei jūsiškės jau stiklainėliuose subrendo ir yra tinkamos valgyti, manau, išbandę šį padažą užsisūdysite skubiai papildomą porciją naujų citrinų… Man šitas padažas yra toks, kokį norisi tiesiog valgyti vieną patį. Desertui 🙂
Porcijos |
porc
|
- 2 baklažanai (supjaustyti apie 3cm gabalėliais)
- 4 šaukštai Alyvuogių aliejaus
- ½ šaukštelio druskos
- pipirų
- 3 šaukštai Alyvuogių aliejaus
- 2 svogūnai (smulkiai supjaustyti)
- 4 česnako skitlelės (susmulkintos)
- 1 šaukštelis maltų kvapiųjų pipirų
- 400 g cherry pomidorų
- 1 šaukštas pomidorų pastos
- 250 g bulguro (skaldytų kviečių, vidutinio stambumo)
- 1 šaukštelis druskos
- 200 g graikiško jogurto
- 1 sūdyta citrina (tik žievelė, smulkiai supjaustyta)
- 10 g šviežių mėtų lapelių susmulkintų
- žiupsnis druskos, pipirų
Ingredientai
Baklažanams:
Bulguro ir pomidorų troškiniui
Jogurtiniam padažui
|
|
- Įkaitinkite orkaitę iki 200C. Skardą išklokite pergamentiniu popieriumi. Baklažanus sudėkite į didelį dubenį, įpilkite aliejaus, įberkite druskos ir pipirų ir rankomis gerai išmaišykite, kad pilnai pasidengtų šiuo mišiniu. Sudėliokite į skardą. Kepkite apie 35-40 min (galite pusiaukelėje apversti), kol baklažanai gražiai karamelizuosis.
- Puode storesniu dugnu (arba gilesnėje keptuvėje, turinčioje dangtį) įkaitinkite 3 šaukštus aliejaus ir jame apkepinkite svogūnus (kol visiškai suminkštės, karamelizuosis, apie 8 min). Suberkite česnakus ir kvapiuosius pipirus ir dar minutę pakepinkit. Sudėkite cherry pomidorus ir bulvių trintuve sutraiškykite juos puode. Įmaišykit pomidorų pastą, įpilkite 400ml karšto vandens, įberkite 1 šaukštelį druskos ir užvirinkite. Uždengę troškinkite ant nedidelės ugnies 12 min. Sudėkite bulgurą (jo nereikia nei mirkyti, nei plauti), viską sumaišykite, nuimkite puodą nuo kaitros ir palikite 20 minučių brinkti uždengtame puode. Per tą laiką kruopos turėtų sugerti visą skystį.
- Pasigaminkite jogurto padažą - visus ingredientus sumaišykite.
- Patiekite bulguro ir pomidorų troškinį karštą, ant jo dėkite keptus baklažanus ir patiekite su jogurto padažu.
Recepto šaltinis - Ottolenghi, Simple
Kaip miela girdėti, dėkoju, kad parašėt!!
Nidute, labai labai skaniai šeima pavalgė! Jūsų receptai niekada nenuvilia!
Super smagu, Ela!!
Ačiū Nida ☀️Pagaminau, tobulas skonis 👍
Ela, jau sutvarkyta, receptas išties nebuvo užkrautas, dėkoju, kad pastebėjote ir atkreipėte dėmesį.
Norėjau pasitikslinti, Ar bus receptas 🤔