Per daugiau nei 12 šio tinklaraščio rašymo metų esu išpublikavusi tiek receptų, kad nė nesugebėčiau jų skaičiuoti… Pradžioje stengiausi surašyti pačius paprasčiausius, įprastus, savo naudojamus ir dažnai visiems pažįstamus receptus – tada net nežinojau ar apskritai mane kas nors skaito:) Galvojau, kad rašau pati sau, tarsi savo kulinarinį dienoraštį, kurį bet kada atsivertusi galėsiu surasti visus reikiamus užrašus.
Iki šiandien buvau 100% tikra, kad ką jau ką, bet tradicinį braunį (brownie) esu tikrai čia aprašiusi, ir greičiausiai ne vienąkart. Juk kas iš mūsų nėra gaminęs šio stipriai šokoladinio pyrago?? Pyrago, kurį turbūt pirmąjį išbando vaikai, ypač jei jie vieni lieka namuose, tėvai kažkur gastroliuoja, ir visi ingredientai reikalingi po ranka… Nes ar gali būti kas nors dar paprastesnio, nei brownies?…
Paprastesnio, bet kartu ir skanesnio… Juk prisipažinkite – sodrus šokolado skonis dar niekada nepaliko abejingais desertų ragautojų, ir visai nesvarbu, ar kalba eina apie mažus ar didelius, šventinę vakarienę, ar tiesiog savatgalinio rytmečio kavos puodelį… Kai mano dukra studijavo Durham Universitete Anglijos šiaurėje, ji net buvo sugalvojusi verslo projektą: pamačiusi kiek studentų naudojasi greito maisto pristatymo paslaugomis, ir koks to greito maisto vietose skurdus desertų pasirinkimas, ji ėmė studentiško bendrabučio virtuvėje kepti desertus ir juos pristatyti tiesiai bendramoksliams į kambarius! Tad ko jau ko, o braunių ji kepdavo po kelias skardas kasdien, mat tai buvo visų laikų populiariausias užsakymas! Kadangi naminiai kepiniai visuomet skanesni ir šviežesni, darbo tikrai netrūko, ypač per egzaminų sesijas:) Klausiate ar mano dukra taip ir pabaigė universitetą, ar liko kepti pyragų?:) Atsakau – TAIP, ji su visais grupiokais laiku sėkmingai gavo finsnsų vadybos diplomą:) Bet dar geresnį „diplomą” gavo toje studentiškoje virtuvėje, ir dabar mudvi dažnai dalinamės kulinarinėmis įžvalgomis, patirtimis ir atradimais… 🙂
Tad šiandien, tokią apniukusią lietingą dieną, dalinuosi su jumis klasikų klasikos – šokoladinių brownies receptu:) Atėjus rugsėjui prireiks – vieniems sugrįžus į darbus, kitiems – suintensyvėjus protinei veiklai:) Šokoladas, žinokit, visais atvejais yra pats geriausias vaistas nuo prastos nuotaikos, mieguistumo, liūdesio, melancholijos, streso, nesėkmių, baimių…
Pasilepinkit.



Pasiruošimas | 10 min |
Laikas | 25 min |
Porcijos |
porc
|
- 100 g sviesto
- 120 g juodojo šokolado
- 2 kiaušiniai (dideli)
- 60 g cukraus
- 40 g miltų
- 30 g riešutų (aš naudojau macadamia, tiks graikiniai, karijų)
Ingredientai
|
![]() |
- Įkaitinkite orkaitę iki 160C. Pasiruoškite mažą kvadratinę kepimo skardelę (18cm): patepkite dugną sviestu ir lengvai pabarstykite miltais.
- Nedideliame inde, įstatytame virš puodo su verdančiu vandeniu, ištirpinkite sviestą kartu su šokoladu. Palikite lengvai atvėsti (temperatūra tur būti apie 45C).
- Kiaušinius plakite kartu su cukrumi iki labai purių putų (bent 8-10 minučių). Nustatykite vidutinį plakimo greitį ir nenustojant plakti plona srovele supilkite į kiaušinių masę šokolado tirpinį. Neplakite pernelyg ilgai, kad kiaušiniai neprarastų purumo.
- Mentele labai atsargiai įmaišykite į šią masę miltus ir riešutus. Supilkite į paruoštą kepimo skardelę. Kepkite 25-30 minučių. Atvėsinkite, tada supjaustykite kvadratais.
Recepto šaltinis - French Patisserie (Ferandi)
Kaip miela, Inga!! Labai ačiū, kad skaitot, ir kad dalijamės panašiais pomėgiais ir įpročiais 🙂
Oi, nenoriu likti anonimas. Aš Inga🤗
Taip malonu skaityti jūsų tekstus. Net pačiai norisi rašyti:)
Replikuojant jūsų kitam įrašui, aš taip pat kiekvieną vakarą, jau atsigulus skaitau. Tinklaraščius apie maistą, ieškau receptų. Ir užmiegu su mintimi, ką rytoj gaminsiu🤭