Neseniai buvau vienos didelės ir svarbios šventės dalyve. Svečiai buvo lepinami gardžiausiais valgiais ir gėrimais, įspūdinga programa, galimybe mėgautis išsiilgtu bendravimu su senokai nematytais bičiuliais. Kai susirinkę šventės dalyviai išvydo garsaus floristo Manto Petruškevičiaus paruoštas stalo dekoracijas, ne vienas kuriam laikui prarado žadą! Didžiulis stalas buvo nuklotas šviežutėliais vaisiais ir daržovėmis, kurie biro iš vazų ir krepšių, karojo nuo stalo ant kėdžių, sviro per kraštą, virto per dubenų kraštus, atsainiai voliojosi ant žolės … Tikrų tikriausias milžiniškas natiurmortas, kuris prašyte prašėsi būti fotografuojamas, na o paskui – valgomas!:)
Tačiau suvalgyti tokius kiekius „dekoracijų” beveik neįmanoma, todėl šventei pasibaigus svečiai buvo paraginti pasiimti šių gėrybių ir į namus. Mano bagažinėje parvažiavo melionai, arbūzai, slyvos, pomidorai, vynuogės ir, žinoma, mano mėgstamiausios daržovės – kalafiorai ir brokoliai!
Todėl šiomis dienomis mūsų namai kvepia kalafiorais (žinau žinau, nekoks tas kvapas, skonis šių daržovių daug geresnis:)), o jums siūlau išmėginti neįprastą brokolių picą! Joje nė gramo glitimo, kepdamas orkaitėje picos pagrindas tampa minkštas, bet ir super traškus kraštuose! Įdarui panaudoti vyšniniai pomidorai ir mocarela pavertė mano „picą” sveikesne Margarita nei ta įprasta, itališka:) Išmėginkit, gal patiks ir jums!!
Pasiruošimas | 20 min |
Laikas | 40 min |
Porcijos |
porc
|
- 600 g brokolių (apie 2 galvos)
- 90 g migdolų miltų
- 25 g sutarkuoto parmezano sūrio
- 3 kiaušiniai
- druskos, pipirų
- 50 g sutarkuoto parmezano sūrio
- 300 g vyšninių pomidorų (perpjautų pusiau)
- saujelė raudonėlių lapelių
- šlakelis Alyvuogių aliejaus pašlakstyti
- 250 g mocarela sūrio
- baziliko lapelių patiekimui
Ingredientai
Brokolių picos pagrindui
Picos įdarui
|
|
- Įkaitinkite orkaitę iki 200C. Dvi plokščias apvalias (30cm skersmens) kepimo skardeles išklokite pergamentiniu popieriumi.
- Brokolių* žiedelius supjaustykite nedideliais gabalėliais, tada dalimis virtuviniu kombainu, S formos peiliu susmulkinkite brokolius kol gausite trupinius. Suberkite juos į dubenį. Sudėkite likusius ingredientus - migdolų miltus, parmezano sūrį, kiaušinius, įberkite druskos ir pipirų, viską gerai sumaišykite.
- Šią masę padalinkite į dvi dalis ir sudėkite į paruoštas skardeles. Ranka suspausdami paskirstykite šią masę per visą skardelių plotą, suformuodami "picos" pagrindus. Pašaukite į orkaitę ir kepkite 20 minučių, arba kol pagrindas sutvirtės, šonuose apskrus ir gražiai pagels. Pašaukite į
- Kpl pagrindas kepa, pašalinkite iš pomidorų sultis ir sėklas**. Ant iškepusio pagrindo pabarstykite tarkuotą sūrš, išdėliokite pomidorų puseles, pabarstykite raudonėliu. Pašlakstykite šlakeliu alyvuogių aliejaus. Pašaukite vėl į orkaitę ir kepkite apie 20 minučių, kol dar labiau paskrus brokolių pagrindas ir viskas apkeps.
- Patiekite su mocarela ir baziliko lapeliais (aš mocarelą uždėjau prieš pašaunant antram kepimui, tad maniškė išsilydė:)).
*patartina pagrindui naudoti tik brokolių žiedus ir kuo mažiau kotelių. Galite palikti plonus kotelius, tačiau nedėkite storo koto į masę. Antraip tešla taps vandeninga. Beje, jūs galite pakeisti dalinai arba visiškai brokolius kalafiorais.
**Pašalinkite iš pomidorų sultis todėl, kad antraip brokolių pagrindas taps šlapias. Galite įdarui naudoti kokius norite priedus, tačiau venkite šlapių priedų, tokių kaip pomidorų padažas. Pamėginkite šias picas su apkepintais baklažanais, moliūgais arba cukinijomis.
Recepto šaltinis - Donna Hay, Weeklight