Klausiate koks idealus vasaros desertas? Vienareikšmiškai – semifredo! Itališkas desertas, kurio pavadinimas reiškia „pusiau šaldytas” arba „pusiau šaltas” vasarai tinkamas jau vien todėl, kad pasigaminti jį galima gerokai iš anksto ir jokios baimės, kad kažkas nesigaus!

Pirma gera naujiena – jums neprireiks ledų gaminimo aparato, nors semifredo tikrai kažkuo primena ledus. Bet tiek pat kiek ledus, semifredo primena ir putėsius! Tad tai kažkas per viduriuką – ir minkšti ledai, ir gerai atšaldyti putėsiai viename!:)

Antra gera naujiena – semifredo galima gaminti praktiškai iš bet kokių sezoninių uogų, vaisių, šokolado, espresso kavos…. Galima net sluoksniuoti ir mėgautis semifredo „torčiuku”!

Na ir pagaliau ingredientai – jų čia reikės vos trijų: kiaušinių, cukraus ir grietinėlės. Neskaitant to pagrindinio, ketvirto, kurio vardu jūsų desertas vadinsis! Pavyzdžiui, braškių!

Pora praktiškų patarimų pabaigai:

  • Kiaušinius patarčiau naudoti kokius tik galite gauti šviežiausius ir įsigytus iš patikimo ūkininko, mat juos valgysite termiškai neapdorotus.
  • Gaminant semifredo jums tikrai labai pravers virtuvinė technika – kuo geriau suplaksite kiaušinius, kuo daugiau oro juose susidarys, tuo puresnis ir minkštesnis gausis jūsų desertas.
  • Semifredo prieš supjaustant ir patiekiant reiktų palaikyti kambario temperatūroje apie 5 minutes, kad šiek tiek suminkštėtų, tada jo konsistencija bus pati tinkamiausia, be to, pjaustant neskils.
  • Cukrų recepte laisvai galite keisti medumi arba klevų sirupu
Semifredo – bene geriausiai vasarai subalansuotas desertas!
Braškių semifredo – pusiau sušaldyti švelnučiai putėsiai
Semifredo galite gaminti ir su kitokiais sezoniniais vaisiais bei uogomis
Prieš pjaustant palaikykite semifredo kambario temperatūroje bent 5 minutes
Print Recipe
Braškių semifredo
Semifredo - tai bene lengviausiai pagaminamas, gaiviausias ir ypatingai vasarai tinkantis desertas. Jam neprireiks ledų gaminimo aparato, o konsistencija primins sušaldytus putėsius
Course Desertai
Virtuvė Italian
Raktažodis kiaušiniai, braškės, ledai
Porcijos
Course Desertai
Virtuvė Italian
Raktažodis kiaušiniai, braškės, ledai
Porcijos
Procesas
  1. Nuplautas ir nuskabytas braškes supjaustykite gabalėliais, sudėkite į nedidelį puodą, suberkite pusę kiekio cukraus ir užkaiskite. Virinkite ant vidutinės ugnies apie 5-7 minutes vis maišydami, kol cukrus pilnai ištirps ir braškės suglebs. Nukelkite nuo ugnies ir leiskite atvėsti.
  2. Kol braškės vėsta, pasiruoškite keksui kepti skirtą formelę (11x25cm): išklokite ją maistine plėvele, palikdami šonuose kabančius plėvelės gabalus, kuriais galėsite uždengti pripildytą formelę prieš įdedant į šaldiklį.
  3. Kiaušinį kartu su tryniais ir likusiu cukrumi suplakite iki purių baltų putų (lengviausia tą padaryti virtuviniu kombainu, baltymams plakti skirta šluotele). Tada supilkite virtas braškes su visu skysčiu, ir dar paplakite apie minutę kitą.
  4. Užkaiskite puodą su vandeniu (apie 2-3 cm), kai vanduo užvirs, sumažinkite kaitrą. Pasiruoškite didelį dubenį su šaltu vandeniu ir ledukais, kuriame vėsinsite dubenį su kiaušinių mase.
  5. Suplaktą kiaušinių masę supilkite į dubenėlį (arba, jei tinka jūsų kombaino indas (jis metalinis), galite palikti masę jame), tą dubenėlį statykite ant puodo su verdančiu vandeniu taip, kad vanduo nesiektų dubens dugno. Taip įstatytame dubenyje masę nuolat plakite kaitindami apie 3-4 minutes, arba kol masė gerai sutirštės (pakėlę šluotelę matysite, kad kurį laiką lieka pėdsakas). Iškelkite dubenį iš puodo ir iškart įstatykite į dubenį su lediniu vandeniu. Maišykite masę kartkartėmis, kol atvės.
  6. Išplakite grietinėlę iki standžių putų ir atsargiai sumaišykite su kiaušinių mase. Supilkite viską į paruoštą kekso formą, užlankstykite išsikišusius maistinės plėvelės kraštus, ir dėkite į šaldiklį.
  7. Semifredo tinkamas valgyti po maždaug 6 valandų šaldymo. Galite laikyti šaldiklyje ir ilgiau, tik prieš patiekiant ištraukite ir palikite kambario temperatūroje apie 5-10 minučių, tik tada pjaustykite. Patiekite su šviežiomis braškėmis.
Pastabos

Recepto šaltinis - Fine Cooking.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *