Šiandien – saulėtą šeštadienio popietę – įvyko kasmetinė maisto blogerių šventė. Kadangi niekuomet tokiuose kolegų ir kolegių susibūrimuose dalyvauti neteko, buvo labai smagu susipažinti su tais, kuriuos vienija aistra maistui. Ir dar susieti skanumynų pilnus interneto puslapius su žmonėmis, kurie tais skanumynais su mumis visais dalinasi.

Šių metų tema buvo „Modernūs vaikystės skoniai”, bendraminčius subūrė žurnalas „Debesys”, o rėmėjais tradiciškai tapo Electrolux buitinė technika.

Visas dalyves vakaro pabaigoje pamalonino ir „Marks & Spencer” dovanos iš jų naujojo repertuaro, kuriame nėra jokių alergizuojančių medžiagų, tokių kaip pieno, gliuteno…

Kolegės iš kitų blog’ų visą valandą plušo, gamindamos skanius patiekalus, kurie jiems priminė vaikystę: švilpikus su rūkyta lašiša ir krienų padažu, kalakutienos kotletus, patiektus su bulvių ir špinatų piure, braškių sriubą su marcipanų ir rikotos gardėsiu, ir biskvitinius blynelius su baltojo šokolado kremu. Mano pagamintas šiai progai patiekalas buvo žalios spalvos lietiniai, įdaryti ožkos sūrio ir špinatų mase.

Buvo labai smagus vakaras, o stalas tiesiog lūžo nuo gardėsių. Ačiū mano draugei Delijai, kuri buvo mano partnerė ir pagalbininkė, ir dėka jos galėjau nufotografuoti ne vien patiekalą, bet ir jo gaminimo procesą:)

Svečius pasitiko iš palubių kabančios braškių privertos virvutės:)
Svečius pasitiko iš palubių kabančios braškių privertos virvutės:)
Saldžios spurgos buvo suvertos ant pagaliukų
Saldžios spurgos buvo suvertos ant pagaliukų
Aš kepiau bazilikų blynelius...
Aš kepiau bazilikų blynelius…
...patepiau juos ožkų sūrio įdaru...
…patepiau juos ožkų sūrio įdaru…
...iškepiau alyvuogių aliejaus šlakelyje...
…iškepiau alyvuogių aliejaus šlakelyje…
...ir patiekiau su raudonaisiais pipirais.
…ir patiekiau su raudonaisiais pipirais.
Kolegės blogerės iškeptas torčiukas su biskvitais ir plaktos grietinėlės kremu, pagardintas braškėmis
Kolegės blogerės iškeptas torčiukas su biskvitais ir plaktos grietinėlės kremu, pagardintas braškėmis
Kita komanda darė šaltą šviežių braškių "sriubą" su marcepaniniais skanėstais
Kita komanda darė šaltą šviežių braškių „sriubą” su marcepaniniais skanėstais
Visi patiekalai buvo nufotografuoti
Visi patiekalai buvo nufotografuoti
Stalas buvo papuoštas vaikiška tematika
Stalas buvo papuoštas vaikiška tematika
Stalo dekoracijos
Stalo dekoracijos
Gausus vaišių stalas
Gausus vaišių stalas
Marks & Spencer dovanos
Marks & Spencer dovanos
Bazilikų lietiniai su ožkos sūrio ir špinatų įdaru
Porcijos 4
Skaisčiai žalios spalvos blyneliai pradžiugins ne tik mažiausius: čia tobulai dera ožkų sūrio ir bazilikų aromatai
Komentuoti
Spausdinti
Bazilikų lietiniams
  1. Sauja šviežių bazilikų (arba vazonėlis)
  2. 1.5 stiklinės vandens
  3. 2 kiaušiniai
  4. Apie ¾ stiklinės miltų
  5. 2 šaukštai aliejaus
  6. truputis druskos ir cukraus
Įdarui
  1. 2 saujos špinatų
  2. 1 šaukštelis sviesto
  3. 100 g ožkos sūrio
  4. Druskos, juodų grūstų pipirų
Kepimui ir patiekimui
  1. Sviesto arba aliejaus
  2. Raudonųjų pipirų
Instrukcijos
  1. Pirmiausia užsimaišykite lietinių tešlą: į elektrinį smulkintuvą suberkite nuplautus bazilikų lapelius ir supilkite vandenį. Kapokite tol, kol gausite šalios spavos skystį. Įmuškite kiaušinius, suberkite miltus, aliejų, po žiupsnį druskos ir cukraus ir toliau plakite, kol gausis vienalytė masė. Palikite bent pusvalandį pastovėti, bet prieš kepant dar kartą gerai tešlą išmaišykite.
  2. Keplite įkaitintoje sausoje keptuvėje - pilkite po samtelį tešlos, išsklaidykite po visą keptuvės paviršių ir kepkite apie minutę, arba kol lietinis taps sausas. Tada apverskite ir pakepkite keletą sekundžių kitą pusę. Taip iškepkite visus lietinius.
  3. Pasigaminkite ožkos sūrio ir špinatų įdarą: nuplautus špinatus sudėkite į įkaitintą keptuvę ir kaitinkite maišydami, kol lapai suglebs, išskirs skysčio, ir tas skystis išgaruos. Tada įdekite sviestą, kai jis ištirps - sudėkite ožkos sūrį ir maišydami dar kelias minutes pakaitinkite. Paskaninkite druska, trupučiu cukraus, pipirais.
  4. Kiekvieną blynelį ištepkite trupučiu paruoštos masės ir perlenkite pusiau.Tada sulenkite dar pusiau.
  5. Prieš patiekiant apkepinkite įkaitintuose riebaluose (svieste arba aliejuje) iš abiejų pusių.
  6. Patiekiant pabarstykite raudonaisiais pipirais.
Adapted from Kwestia smaku
Adapted from Kwestia smaku
Nidos receptai https://nidosreceptai.lt/

Komentarų apie "Bazilikų lietiniai su ožkos sūrio ir špinatų įdaru": 9

  1. Nida:

    Į sveikatą, Diana!! Užsimaniau dabar šią minutę jų pati… 🙂

  2. Diana:

    Pagaliau išbandyti ir tikrai puikūs!!! Ta baziliku ir ožkos sūrio harmonija! Ačiū už recepta!

  3. Nida:

    Kaip smagu girdėt, Sigita:) Skanaus, man tikrai labai smagu, kad patiko!!:)

  4. Sigita:

    Gaminau! Fantastiškas dalykas sekmadienio pusryčiams kai yra laiko ilgiems pokalbiams! Nenustokit mūsų stebinti, Nida!

  5. Nida:

    Asta, Jule – dėkui už gražius žodžius. Tikiuosi ir jums patiks:) Šiaip tai net neabejoju, nes kam gi nepatinka lietiniai??? O dar žali?:)

  6. Asta:

    Man buvo smagu stebėti gamybos procesą ir be galo skanu ragauti! Visiems rekomenduoju išsikepti!

  7. Julė:

    Nida, atrodo puikiai. Būtinai išbandysiu pietums į darbą – ir vėl kolegos galės kraipyt galvą, kaip įdomiai ir skaniai valgau 🙂

  8. Nida:

    Indre – dėkui, kad parašei:) Smagus buvo vakaras, o man jūsų švilpikai dar kitą dieną apetitą kėlė… Taip kad bus išbandyta namuose tikrai – juolab mačiau, kad ir receptą įkėlei:)

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *