Žadėjau, kad pasidalinsiu dar vienu sveikuoliškų batonėlių receptu. Po to, kai per kelias minutes, vos mano vyras prisigavo prie vėstančio kepinio, išgaravo visa skarda granolos batonėlių su avižiniais dribsniais, bolivinėmis balandomis ir džiovintomis spanguolėmis, supratau, kad netrukus ir vėl šiuos batonėlius kepsniu. Bet prieš kepdama tuos pačius, nusprendžiau pasigaminti kiek kitokius batonėlius, minkštesnius, paskanintus kokosų drožlėmis ir džiovintais abrikosais.
Džiovintų abrikosų pakelį kažkada gavau dovanų iš Livin tikro maisto parduotuvės, ir jis labai kantriai laukė savo eilės:) Ekologiški džiovnti abrikosai tamsesni ir ne tokie saldūs, nei mums įprasti skaisčiai geltoni, paruodami prekybos centruose. Tad vizualiai batonėliai gal šiek tiek nukentėjo, neturėdami tų skaisčių intarpėlių, bet skonio prasme – tikrai ne:)
Šįkart batonėlius ir vėl gaminau pagal Donna Hay receptą, jį mažumėlę pakoregavau, tačiau taisyklės čia labai panašios: daug sėklų, riešutų, dribsnių, šiek tiek augalinio aliejaus produktams surišti, truputis viso grūdo speltos miltų, ir kiaušinis, kad batonėliai būtų batonėliai, o ne granolos pabarstai:)
Ką čia dar bepridursi – kepkite, mėgaukitės ir sveikai maitinkite (ir je nenorite, kad išgaruotų vienu prisėdimu, paslėpkite dalį batonėlių „bado atakoms” malšinti:))
- 1/2 stiklinės* bolivinių balandų dribsnių
- 1/2 stiklinės migdolų dribsnių
- 1/4 stiklinės moliūgo sėklų
- 1/2 stiklinės avižnių dribsnių
- 1 kiaušinis, suplaktas
- 1+1/4 stiklinės susmulkintų džiovintų abrikosų (185g)
- 1/2 stiklinės kokosų drožlių
- 1/2 stiklinės pilno grūdo speltos miltų
- 1/2 stiklinės augalinio (arba riešutų) aliejaus
- 3/4 stiklinės klevų sirupo
- 1 šaukštelis cinamono
- Įkaitinkite orkaitę iki 160C. Kepimo skardą 20X30cm išklokite pergamentiniu popieriumi
- Sumaišykite bolivinių balandų dribsnius, migdolus, moliūgo sėklas ir avižinius dribsnius, išberkite į skardą ir kepkite orkaitėje 10 min., kartais pamaišdami.
- Dideliame dubenyje suplakite kiaušinį, suberkite džiovintus abrikosus, kokosų drožles, speltos miltus, įpilkite aliejų, klevų sirupą, suberkite apskrudintus dribsnius ir viską išmaišykite. Sukrėskite masę į tą pačią skardą, sulyginkite ir suspauskite paviršių. Kepkite 40 minučių, tada dar palikite orkaitėje 10 minučių, paskui pilnai atvėsinkite ir supjaustykite batonėliais.
- *Stiklinė - 250ml
Labai ačiū už komplimentus, Živile! Kaip miela girdėti! pažadu, kelionių reportažų bus jau netrukus, nes pakuojuosi lagaminus į vieną be galo gurmanišką kelionę:) O ir receptų, tikiu, nepritruks:) Labai ačiū, kad skaitot. Tokie „slapti” ir „neslapti” gerbėjai yra man pati didžiausia paskata rašyti ir pats geriausias įvertinimas!! 🙂
Kaip smagu, kad pas jus vis daugiau įdomių, gal šiek tiek sveikesnių receptų atsiranda! Atvirai pasakysiu, esu jūsų blogo slapta gerbėja! Puikus skonis visame kame, ir, prašau, nesustokit tiek kelti va tokių visokių įdomesnių receptų idėjų, tiek savo kelionių įspūdžių! Labai patiko, beje, jūsų įspūdžiai iš Portugalijos ir vėlesnysis įrašas iš Paryžiaus. 🙂
Gali būt!! Juk ir burnočius (amaranth) sėkmingai spragina. Turėtų gautis!:)
Ačiū Jums labai už patikslinimą 🙂 Būtinai paieškosiu. Nors esu kažkur skaičiusi kad kynvą galima paspraginti (kaip kukurūzus keptuvėje), gal būtų visai liuks 🙂 Bandysiu įdomumui 🙂
Nebūna kvailų klausimų!! Šie, kuriuos jūs nurodėte, yra ne dribsniai, bet pačios bolivinės balandos. Balandų dribsniai kažkiuo panašūs į avižinius dribsnius, tik mažesni, plonesni ir smulkesni. Tarp kitko, esu juos pirkusi Rimi, bet kurį laiką nemačiau prekyboje. Internetas skelbia, kad šių dribsnių turėtų būti Asorti: http://www.assorti.lt/infinity-foods-ekologiski-boliviniu-balandu-kynvos-dribsniai-500g
Sveiki, labai atsiprašau jei klausimas kvailokas 🙂 Bet bolivinių balandų dribsniai tai čia tiesiog bolivinė balanda https://www.livinn.lt/Bolivines-balandos-baltos-ekologiskos-400-g ? Nes nesu jos naudojusi nevirtos ir noriu pasitikslinti. Dėkui labai iš anksto.
Rūta, daug mažiau!! Tik aš perkepiau, galima buvo trumpiau, tada dar mažiau trupėtų.
o sitie gal maziau trupa nei tie kiti?
Ieva, negaliu pasakyt. Neturiu jokios praktikos su džiovyklėmis… Bet kodėl ne – juk visi ingredientai gali būti valgomi net ir nekepti, tad nemanau, kad kas nors nesigautų. O kad sveikiau – 100%:)
O nebutu sveikiau ir skaniau si recepta nekepti o deti i gera dziovykle ir dziovinti iki 45 laipsniu?