Žadėjau, kad pasidalinsiu dar vienu sveikuoliškų batonėlių receptu. Po to, kai per kelias minutes, vos mano vyras prisigavo prie vėstančio kepinio, išgaravo visa skarda granolos batonėlių su avižiniais dribsniais, bolivinėmis balandomis ir džiovintomis spanguolėmis, supratau, kad netrukus ir vėl šiuos batonėlius kepsniu. Bet prieš kepdama tuos pačius, nusprendžiau pasigaminti kiek kitokius batonėlius, minkštesnius, paskanintus kokosų drožlėmis ir džiovintais abrikosais. 

Džiovintų abrikosų pakelį kažkada gavau dovanų iš Livin tikro maisto parduotuvės, ir jis labai kantriai laukė savo eilės:) Ekologiški džiovnti abrikosai tamsesni ir ne tokie saldūs, nei mums įprasti skaisčiai geltoni, paruodami prekybos centruose. Tad vizualiai batonėliai gal šiek tiek nukentėjo, neturėdami tų skaisčių intarpėlių, bet skonio prasme – tikrai ne:) 

Šįkart batonėlius ir vėl gaminau pagal Donna Hay receptą, jį mažumėlę pakoregavau, tačiau taisyklės čia labai panašios: daug sėklų, riešutų, dribsnių, šiek tiek augalinio aliejaus produktams surišti, truputis viso grūdo speltos miltų, ir kiaušinis, kad batonėliai būtų batonėliai, o ne granolos pabarstai:) 

Ką čia dar bepridursi – kepkite, mėgaukitės ir sveikai maitinkite (ir je nenorite, kad išgaruotų vienu prisėdimu, paslėpkite dalį batonėlių „bado atakoms” malšinti:))

Šie sveikuoliški batonėliai - su abrikosais, riešutais ir dribsniais
Šie sveikuoliški batonėliai – su abrikosais, riešutais ir dribsniais
Jei naudosite įprastus džiovintus abrikosus, išgausite skaisčiai geltoną spalvą:)
Jei naudosite įprastus džiovintus abrikosus, išgausite skaisčiai geltoną spalvą:)
Batonėliai su abrikosais, avižomis, kokosais ir migdolais
Yields 16
Komentuoti
Spausdinti
Ingredientai
  1. 1/2 stiklinės* bolivinių balandų dribsnių
  2. 1/2 stiklinės migdolų dribsnių
  3. 1/4 stiklinės moliūgo sėklų
  4. 1/2 stiklinės avižnių dribsnių
  5. 1 kiaušinis, suplaktas
  6. 1+1/4 stiklinės susmulkintų džiovintų abrikosų (185g)
  7. 1/2 stiklinės kokosų drožlių
  8. 1/2 stiklinės pilno grūdo speltos miltų
  9. 1/2 stiklinės augalinio (arba riešutų) aliejaus
  10. 3/4 stiklinės klevų sirupo
  11. 1 šaukštelis cinamono
Instrukcijos
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 160C. Kepimo skardą 20X30cm išklokite pergamentiniu popieriumi
  2. Sumaišykite bolivinių balandų dribsnius, migdolus, moliūgo sėklas ir avižinius dribsnius, išberkite į skardą ir kepkite orkaitėje 10 min., kartais pamaišdami.
  3. Dideliame dubenyje suplakite kiaušinį, suberkite džiovintus abrikosus, kokosų drožles, speltos miltus, įpilkite aliejų, klevų sirupą, suberkite apskrudintus dribsnius ir viską išmaišykite. Sukrėskite masę į tą pačią skardą, sulyginkite ir suspauskite paviršių. Kepkite 40 minučių, tada dar palikite orkaitėje 10 minučių, paskui pilnai atvėsinkite ir supjaustykite batonėliais.
Pastabos
  1. *Stiklinė - 250ml
Adapted from Life in Balance
Adapted from Life in Balance
Nidos receptai https://nidosreceptai.lt/

  1. Nida:

    Labai ačiū už komplimentus, Živile! Kaip miela girdėti! pažadu, kelionių reportažų bus jau netrukus, nes pakuojuosi lagaminus į vieną be galo gurmanišką kelionę:) O ir receptų, tikiu, nepritruks:) Labai ačiū, kad skaitot. Tokie „slapti” ir „neslapti” gerbėjai yra man pati didžiausia paskata rašyti ir pats geriausias įvertinimas!! 🙂

  2. Živilė:

    Kaip smagu, kad pas jus vis daugiau įdomių, gal šiek tiek sveikesnių receptų atsiranda! Atvirai pasakysiu, esu jūsų blogo slapta gerbėja! Puikus skonis visame kame, ir, prašau, nesustokit tiek kelti va tokių visokių įdomesnių receptų idėjų, tiek savo kelionių įspūdžių! Labai patiko, beje, jūsų įspūdžiai iš Portugalijos ir vėlesnysis įrašas iš Paryžiaus. 🙂

  3. Nida:

    Gali būt!! Juk ir burnočius (amaranth) sėkmingai spragina. Turėtų gautis!:)

  4. Sveiki batoneliai:

    Ačiū Jums labai už patikslinimą 🙂 Būtinai paieškosiu. Nors esu kažkur skaičiusi kad kynvą galima paspraginti (kaip kukurūzus keptuvėje), gal būtų visai liuks 🙂 Bandysiu įdomumui 🙂

  5. Nida:

    Rūta, daug mažiau!! Tik aš perkepiau, galima buvo trumpiau, tada dar mažiau trupėtų.

  6. Nida:

    Ieva, negaliu pasakyt. Neturiu jokios praktikos su džiovyklėmis… Bet kodėl ne – juk visi ingredientai gali būti valgomi net ir nekepti, tad nemanau, kad kas nors nesigautų. O kad sveikiau – 100%:)

  7. Ieva:

    O nebutu sveikiau ir skaniau si recepta nekepti o deti i gera dziovykle ir dziovinti iki 45 laipsniu?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *