Štai ir atėjo laikas „suskaičiuoti viščiukus”:) Ir iš prieš tai patalpintų receptų, iš to ką išmokom, sukurti gardų desertą, kuris nepaliks abejingais jūsų svečių. Aš gaminau šiuos desertus kaip atskirus apvalius torčiukus, nes tokia forma labiau tinkama dalykinės vakarienės svečiams vaišinti. Žinoma, su tokiais mažučiais desertais visada yra žymiai daugiau darbo. Tad galima gaminti standartinį tortą – šventiškumo bus tikrai ne mažiau:)

Viskas, ko prireiks šiam desertui (tortui) pagaminti, buvo aprašyta pastaruosiuose blog’o įrašuose.

Kai iškepsite Šokoladinius traškučius (https://www.nidosreceptai.lt/sokoladiniai-traskuciai-su-bananiniu-kremu/), juos pjaustant liks nereikalingų šokoladinio kepinio dalių. Tad štai jas mes ir panaudosim torto pagrindui. Mums prireiks maždaug 2 puodelių šokoladinių traškučių trupinių.

Ištirpiname 5 šaukštus sviesto. Jį sumaišome su trupiniais ir 2 šaukštais cukraus. Gautą masę sudedame į kepimo indą išimamu dugnu (arba naudojame žiedus individualiems desertams gaminti). Pagrindą stipriai prispaudžiam prie dugno, patogiausia tą daryti su bulvių trintuve.

Uždengiame trupininį pagrindą aliuminio folija, ant viršaus pabarstome pupomis ar kitais svoriais, ir kepame 180C temperatūroje apie 25 minutes. Atvėsiname pagrindą ir tik tada nuimame svarelius ir foliją.

Gautą atvėsusį šokoladinį pagrindą padengiame bananiniu kremu (https://www.nidosreceptai.lt/sokoladiniai-traskuciai-su-bananiniu-kremu/) ir dedame bent kelioms valandoms į šaldytuvą. Prieš pateikiant ant stalo, išplakame 1,5 puodelio grietinėlės ir gauta mase padengiame torto paviršių. Pabarstome trupintais irisais su migdolais (https://www.nidosreceptai.lt/irisai-toffee-su-migdolais/).

Kadangi, kaip minėjau, aš dariau individualius desertus, mano kremo sluoksnis gavosi kiek aukštokas, o bananinio kremo konsistencija, nededant želatinos, nebuvo tinkama formai palaikyti nuėmus žiedą. Todėl aš likus apie valandai iki pateikimo įdėjau desertus į šaldymo kamerą, ir likus 10 minučių išėmiau, kad tekstūra būtų tinkama. Gavosi labai gera konsistencia, kažkiek primenanti ledus, kažkiek semifredo. O toffee pabarstas – visiška sėkmė ir gardumynas. Labai rekomenduoju pabandyti.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *