Kažkada, prieš porą metų, mudu su vyru labai karštai disutavome, kada į Lietuvą ateis gero maisto kultūra. Gero maisto, kaip jis suprantamas kitose vakarietiškose valstybėse, šioje srityje labiau pažengusiose nei mes. Maisto, kuris skirtas ne alkiui numalšinti, bet įkvėpimui pasisemti ir tikrai „pakaifuoti” prie stalo. Maisto, kuris pagamintas ne gadinant produktus arba „užmušant” jų netobulumą, bet būtent parodant tų produktų aukštą kokybę…
Mano vyras buvo labiau pesimistas, nei optimistas:) Tuo tarpu aš rėmiausi savo nuojauta ir sakiau, kad visa ta maisto revoliucija jau čia pat, už durų… Ir šiandien galiu pasakyti, kad greičiausiai eilinį kartą buvau teisi! Nes tiek naujų fainų restoranų, kiek jų pastaruoju metu atsidarė (arba atsidaro) Vilniuje, nes tiek gastronominių renginių, ir tiek aktyvumo šioje srityje nebuvo niekada.
Štai praeitą savaitgalį iki paryčių ūžė Portugalijos virtuvės restoranas „Galo do Porto”, kuriame vieną vienintelį vakarą maistą svečiams gamino specialiai iš Mozambiko atskridęs šefas Cellestino Santos, o kitą penktadienį Vilniuje lankysis istorinė asmenybė – Austrių Ambasadoriumi pasaulyje tituluojamas šefas iš Prancūzijos Marcel Lesoille. Tai kelių Gineso rekordų savininkas, o jo šou, sako, prilygsta nepamirštamiems scenos pasirodymams! Ne tik austrių atidarinėjimo greitis, bet ir technikos, kurias Marcel naudoja, yra nepakartojamos… Unikalus svečias, unikalus renginys, tokią žvaigždę į Lietuvą atsivežti nėra paprasta, o štai Šiaurės Jūrai pavyko!!!!!
Aš jau užsiregistravau į renginį, ir man tai bus austrių valgymo šventė, nes jų žiūrovams, sako, tikrai nepritruks:) Todėl ir jus kviečiu jungtis – ir tuos, kurie dar niekada nėra valgę gyvos austrės, ir tuos, kurie nežino ar jas mėgsta, ir tuos, kurie žino, kad austrės – labai gerai:))
Man šis renginys bus dar viena „virtuali kelionė” atgal į Prancūziją, kurioje neseniai viešėjau… Beje, lankaiusi ir austres auginančių fermerių namuose. O ką tie fermeriai valgo namuose – žiūrėkite patys:))
Tačiau čia dar nesibaigia mano kulinariniai džiaugsmai, nes šiandien labai netikėtai atkeliavo graži (ir kokia savalaikė!!) dovana iš Vilkyškių pieninės – šių metų jaunas vynas Beaujolais Nouveau ir kietojo sūrio Prussia gabalėlis! Tarsi Vilkyškėse žino, jog kaip tik planuojame savaitgalį su kaimynų bendruomene pakelti taures už naują vyną, už Prancūziją, už gastronominę revoliuciją, vykstančią Lietuvoje, už Lietuvos sūrininkus, dėl kurių produkcijos negėda net prieš prancūzus:)
Tegyvuoja šviežutėlės, jūra kvepiančios austrės, tegyvuoja geras maistas, tegyvuoja vynas, bendravimas ir geros emocijos!!!!
Dovile, tik pasitvirtina taisyklė, kad kai veiklos per akis – jokioms blogoms mintims ir nuotaikoms vietos nelieka!:)
Nida, man tas pats. Tik gal fun šiek tiek mažiau, pareigų daugiau, bet gyvenimu nesiskundžiu.
Dovile, man dabar tokia nuotaika: darbų, veiklos tiek, kad net darganos nenervina:) Metai baigiasi kažkaip visai neseniai prasidėję, o čia dar renginys ant renginio, kulinarinė kelionė ant kitos kulinarinės kelionės… Kaifuoju ir tiek:)))
Tiesiog puikus postas užbaigtas puikiu sakiniu. Net nežinau kas čia, ar palinkėjimas, ar paliepimas, bet tebūnie tas vynas ir austrės!