Vakar Tel Avive ūžė Baltoji Naktis. Tai yra metas, kai niekas (bet iš tiesų NIEKAS) nemiega, bet linksminasi ant kiekvieno kampo, kiekvienoje aikštėje, skvere ir skersgatvyje vykstančiuose renginiuose.
Šią naktį visi muziejai atviri nemokamai lankytojams, visos parduotuvės siūlo patrauklias nuolaidas ir pristatymus, visur dygsta pop-up restoranai, lasivai liejasi alus (tk štai izraeliečiai jo negeria tiek, kiek geria lietuviai:) todėl nei vieno girto ar agresyvaus taip ir nesutikau…), ant specialiai šiam vakarui sumontuotų scenų griaudėja aukščiausio lygio atlikėjai, į dangų driekiasi lazerių šviesos, o didžiausiose aikštėse vyksta masiniai linijiniai šokiai, spektakliai vaikams, pasorodymai, maisto degustacijos ir kulinarinės pamokos…
Sunkiausia išsirinkti kur eiti.
Po naktinio pasivaikščiojimo tokiame karštyje (čia temperatūra vasarą naktimis atvėsta iki +28C) ant mano pėdų net iškilo pūslės:)) Šiandien užtai miegojau iki pietų, kaip ir visas miestas, beje:)
Kaip ir dera, po tokių naktų norisi lengvo maisto: greitai paruošiamo ir gaivaus!
Šią spalvingo domino idėją nužiūrėjau kažkokiame leidinyje, tik va nepamenu kuriame:) Balta žalia ir raudona – be galo vasariškos spalvos! Jei nemėgstate avokado, keiskite jį šviežiu agurku. Kubeliais supjaustytus arbūzus, fetos sūrį ir avokadus sudėliokite lėkštėje, pabarstykite druska, pipirais ir šlakeliu aliejaus. Galite pagardinti trupučiu balzamiko acto.
Skanaus:) Ir gero savaitgalio visiems!
Taip, Rimute, šiltuose kraštuose vienas malonumas tokias naktines šventes organizuoti: naktį kiek atvėsta orai, lietus – neįmanomas… Pagalvok, kaip Lietuvoje rizikinga: šiemet išvis šalta kaip žiemą. Jei merkia lietus, tai kas gi nori šlapti ir naktinėti?… O Joninės Ispanijoje tai turėtų būti įspūdingos. Mačiau nuotraukas FB:)
Kaip artima tokios sventes!!! Mes ka tik po dvieju savaiciu Joniniu sventimo:)) Super tas naktinejimas!Grazios nuotraukos, o tas trio derinukas tikrai skanus:)
Kristina, tik sulauk kol arbūzai bus tikrai SALDŪS. Kitaip nebus kontrasto tarp sūrios fetos ir saldaus arbūzo:)
Vaje, aš vis dar laukiu arbūzų sezono Lietuvoje, kad galėčiau pasigaminti tas salotas, kurios ant Tavosios knygos viršelio puikuojasi, o čia dar vienos nuostabios:)