Aprašymas
Originalo kalba šis patiekalas vadinasi Borani Kadoo. Tai aromatingame pomidorų padaže troškinti apkepinti moliūgai. Ne sezono metu naudokite konservuotus pomidorus
Ingredientai
Moliūgams
- 1 moliūgas ((apie 1-1,3kg) nuluptas, supjaustytas 3cm dydžio gabalėliais)
- 2 šaukštai Alyvuogių aliejaus
- druskos ir šviežiai grūstų juodųjų pipirų
Pomidorų troškiniui
- 3 šaukštai aliejaus
- 1 svogūnas ((smulkiai supjaustytas))
- 3 česnako skiltelės ((susmulkintos))
- 3 cm imbiero šaknies gabalėlis ((susmulkintas))
- 2 žali čili pipirai ((susmulkinti, be sėklų ir membranų) arba pagal skonį)
- 400 g pomidorų ((ne sezono metu naudokite konservuotus) )
- ½ šaukštelio kuminų sėklų
- ½ šaukštelio kalendrų sėklų
- ¼ šaukštelio maltų ciberžolių
- ½ šaukštelio cukraus
- druskos ir šviežiai grūstų juodųjų pipirų
- 2 šaukštai džiovintų mėtų
Jogurto padažui
- 200 g graikiško jogurto
- ½ česnako skiltelės ((susmulkintos) )
Instrukcijos
- Įkaitinkite orkaitę iki 190C.
Kepimo skardą išklokite pergamentiniu popieriumi.
Moliūgo gabalėlius išdėliokite skardoje vienu sluoksniu, pašlakstykite aliejumir ir pabarstykite druska ir pipirais.
Kepkite apie 25-30 min., arba kol moloiūgas suminkštės, bet išliks tvirtoki, jokiais būdais neišteš (skirtingos rūšys keps skirtingą laiką). - Per tą laiką užkaiskite didelę gilią keotuvę (su dangčiu) arba didelį puodą storu dugnu. Įpilkite aliejaus ir jame apkepinkite svogūnus, kol labai gerai suminkštės, apskrus. Kepinti reiktų apie 15 min., tad laikykite nedidelę kaitrą. Suberkite susmulkintus česnakus, čili ir imbierus, ir dar pakepinkite 5 min.
Jei naudojate šviežius pomidorus, nuplikinkite juos verdančiu vandeniu, nulupkite odeles, išspauskite sultis (jas panaudokite kitiems patiekalams) ir smulkiai supjaustykite. Jei naudosite konservuotus – nieko daryti nereikia. - Sausoje mažoje keptuvėje kaitinkite kumino ir kalendrų sėklas, kol jos ims spragsėti, paskleis aromatą. Sugrūskite prieskonių grūstuvėje. Į puodą suberkite paskrudintus kuminus ir kalendras, ciberžoles, įberkite cukrų, 1 šaukštelį druskos bei nemažai grūstų juodųjų pipirų. Pakepinkite viską maišydami 1-2 minutes, tada sudėkite pomidorus (jei naudojate konservuotus – su visomis jų sultimis). Užvirinkite, tada uždenkite puodą ir troškinkite apie 15 minučių. Jei naudojote šviežius pomidorus, gali prireikti įpilti šiek tiek verdančio vandens, jei padažas darosi pernelyg tirštas.
- Sudėkite į puodą su pomidorų padažu apkepintus moliūgus ir dar uždengę patroškinkite 10 minučių. Pabaigoje paragaukite, ar netrūksta druskos, pipirų.
- Pasigaminkite jogurto padažą: sumaišykite jogurtą su česnakais ir ¼ šaukštelio druskos.
- Patiekite moliūgų troškinį pašlakstę jogurto padažu ir pabarstę džiovintomis mėtomis.
Pastabos
Recepto šaltinis – Y. Khan, Ripe Figs
- Kategorija: Main Dish, Užkandžiai
- Virtuvė: Afganistano