Print Recipe
Grilyje keptos cukinijos su stracciatella ir graikiškais riešutais
Švelnioji stracciatella puikiai dera su grilyje keptomis ir marinuotomis cukinijomis, o šį derinį kuo puikiausiai įprasmina traškūs paskrudinti riešutai. Nuostabus užkandis tiesiai nuo grilio!
Course Užkandžiai
Virtuvė Italian
Raktažodis grilis, cukinijos
Pasiruošimas 10 min
Laikas 20 min
Porcijos
asm
Ingredientai
Course Užkandžiai
Virtuvė Italian
Raktažodis grilis, cukinijos
Pasiruošimas 10 min
Laikas 20 min
Porcijos
asm
Ingredientai
Procesas
  1. Cukinijas supjaustykite madaug 4cm riekėmis, tada tas riekes išilgai perpjaukite pusiau ir dar pusiau (jei cukinijos storesnės - atitinkamai padalinkite į smulkesnes dalis). Sudėkite cukinijas į dubenį, pašlakstykite 2 šaukštais alyvuogių aliejaus ir gausiai pabarstykite druska.
  2. Ant įkaitinto Big Green Egg grilio (ar kito kamado tipo grilio)**, įkaitinto iki maždaug 200-220C, uždėkite špižinę keptuvę, rėviuota puse į viršų. leiskite keptuvei gerai įkaisti. Dėkite cukinijų gabalėlius ir kepinkite apie 5-7 minutes, kaskart apversdami, arba tol, kol cukinijos suminkštės ir gražiai apskrus.
  3. Sudėkite cukinijas atgal į tą patį dubenį. Suberkite mairūno lapelius, supilkite likusį aliejų, supilkite actą ir balzamiko actą. Viską sumaišykite ir palikite pasimarinuoti mažiausiai 5-10 minutes (galima ir ilgiau). Prieš patiekiant paragaukite, ar netrūksta saldumo, sūrumo, rūgštumo, atitinkamai pareguliuokite skonį. Cukinijos turi turėti gana išraiškingą skonį, kadangi kiti ingredientai labai švelnūs.
  4. Į nedidelę lėkštę įdėkite stracciatella. Paskirstykite po lėkštės dugną. Ant viršaus sudėkite marinuotas cukinijas, pabarstykite graikiniais riešutais ir mėtų lapeliais, pašlakstykite marinatu, kuris liko dubenyje, kuriame marinavosi cukinijos. Jei pageidaujate, galite pašlakstyti papildomai alyvuogių aliejumi.
Pastabos

*stracciatella yra itaiškas tirštas grietinėlės skonio sūris (tai, kas yra burrata sūrio viduje). Jei viso nusipirkto nesunaudosite, tikrai pritaikysite šį sūrį pastos patiekalams

**jei grilio neturite, apkepinkite cukinijas grilio keptuvėje

Recepto šalitinis - Julia Busuttil Nishimura "A Year of Simple Family Food"

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *