Įžengus į rudenišką etapą neišvengiamai tenka prisiminti skanias geras tirštas maistingas sriubas! Juk sriuba yra tas geras daiktas, kuris paruošiamas iš anksto, geriausia, jei didesniais nei viena porcija kiekiais. Juk kai pareini namo po darbų pavargęs, sušlapęs ir išalkęs, sriuba yra jaukumo ir namų šilumos garantas, savotiška laimės piliulė, kuri greitai atstato savijautą visai į normalias vėžes!

Štai todėl sriuboms aš visuomet skiriu didelį dėmesį ir retai kada užsukę pas mane į svečius šaldytuve nerasite puodo sriubos…. Sriuboms, beje, dedikavau ir vieną savo naujos knygos „Nidos Receptai” skyrių, nes koks sezonas bebūtų, aš nesutikčiau praleisti nė vienos dienos be sriubos! 

Jei manote, kad visas iki vienos sriubas jau esate išragavę, spėju, kad tokios dar neteko skanauti. Salierai ir obuoliai – skamba rudeniškai, tiesa? Čia nerasite bulvių, o sriubos tirštumą išgausite iš šakninių daržovių, obuolių ir porų. Švelini it šilkas sriubos konsistencija visai smagiai sukontrastuos su traškiais raugintos duonos krutonais. Juos, beje, kepant pagardinau česnakais, čiobreliais ir tarkuota cirtinos žievele. Skonių ir tekstūtų balansas lėkštėje tiesiog pražydo! Siūlau paragauti jos ir jums!

Trinta salieru sriuba su obuoliais ir duonos krutonais
Trinta salierų ir obuolių sriuba: kai norisi namuose pažaisti restoraną
Trinta sriuba su salierais ir obuoliais dubenėlyje, su duonos traškučiais
Švelnios konsistencijos sriuba puikiai kontrastuoja su traškiais duonos krutonais
Print Recipe
Salierų ir obuolių sriuba su česnakiniais krutonais
Tiršta, švelnaus skonio sriuba su traškiais česnakiniais raugintos duonos krutonais - ideali skonių ir tekstūrų harmonija vienoje lėkštėje
Course Sriubos
Virtuvė Lietuvos
Porcijos
porc
Ingredientai
Sriubai
Krutonams
Course Sriubos
Virtuvė Lietuvos
Porcijos
porc
Ingredientai
Sriubai
Krutonams
Procesas
  1. Puode storesniu dugnu ištirpinkite sviestą kartu su aliejumi, suberkite pjaustytus porus, įberkite žiupsnelį druskos ir pipirų, ir kepinkite ant vidutinės ugnies apie 7-8 minutes, arba kol porai visiškai suminkštės ir jau pradės karamelizuotis. Suberkite pjaustytus salierus (šaknį ir stiebus), pastarnokus ir obuolius, ir toliau maišydami pakepinkite apie 5-6 minutes, kol jos pradės minkštėti. Įmeskite lauro lapą, supilkite sultinį, užvirinkite, tada sumažinkite ugnį ir uždengtame puode virkite apie 30-35 min., kol daržovės visiškai suminkštės.
  2. Kol sriuba verda, įkaitinkite orkaitę iki 180C. Išklokite nedidelę kepimo skardą kepimo popieriumi. Suplėšykite duoną didokais gabalėliais. Dubenyje sumaišykite aliejų, čiobrelius, citrinos žieveles, česnakus ir žiupsnį druskos. Tada į šį mišinį suberkite suplėšytus duonos gabalėlius ir gerai juos apvoliokite, paspausdami, kad visas padažas susigertų. Išberkite krutonus vienu sluoksniu kepimo skardoje ir pašaukite į orkaitę. Kepkite apie 15 min., arba kol gražiai apskrus.
  3. Iš sriubos išimkite lauro lapą, supilkite į puodą grietinėlę. Blenderiu (ar kokteiline) sutrinkite sriubą iki vientisos šilkinės konsistencijos. Prieš patiekiant pašildykite, paragaukite ar netrūksta druskos, pipirų. Patiekite sriubą plačiuose dubenėliuose, pabarstę krutonais.
Pastabos
Recepto idėja - Julia Busittil Nishimura, Around the Table

Vienas komentaras apie straipsnį "Trinta salierų ir obuolių sriuba su česnakiniais krutonais"

  1. Pingback: Moliūgų sriuba su šoninės traškučiais – Nidos receptai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *